Zavřít reklamu

Oblíbená streamovací služba Netflix přestane podle všeho v dohledné době částečně fungovat na některých iPhonech a iPadech. Řeč je konkrétně o ukončení podpory mobilní aplikace, kterou tak již nadále nepůjde využívat a pro sledování Netflixu bude třeba využít na starších zařízeních webový prohlížeč. 

Netflix se konkrétně podle úprav kódu v jeho mobilní aplikaci chystá odříznout od podpory zařízení s operačními systémy iOS 16 a iPadOS 16. To jinými slovy znamená, že aplikace Netflix přestane fungovat na: 

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPad Pro 1. generace
  • iPad 5. generace

Přestože můžeme samozřejmě jen hádat, z jakého důvodu chce Netflix podporu mobilní aplikace pro starší OS Applu ukončit, zpravidla se k tomuto kroku přistupuje ve chvíli, kdy je pro novější verze aplikace připravováno určité vylepšení, jenž už zkrátka není se staršími OS kompatibilní. Pro maximalizaci zážitku z aplikace se proto vývojáři leckdy rozhodnou její starší verzi zcela odpískat, než aby ji nabízeli ve dvou verzích, kdy s tou starší už nejsou spokojení. Kdy přesně se tohle stane u Netflixu sice není zatím úplně jasné, nicméně vzhledem k tomu, že je pro tuto věc již upravován kód, je víceméně jasné, že se dlouho čekat nebude.

Dnes nejčtenější

.