Zavřít reklamu

Na pondělní Keynote představil Apple dle očekávání čtvrtou generaci svých oblíbených sluchátek AirPods. Ta bude od příštího týdne k dispozici ve dvou verzích, které se od sebe liší jen v podpoře aktivního potlačení okolního hluku. Jinak si jsou ale podobné jako vejce vejci, přičemž totéž se v souvislosti s nimi dá ve výsledku říci i o AirPods 3. Právě z těch totiž tvarově sluchátka vychází, ba je spíš zcela kopírují. Co však Apple od předešlé generace nepřevzal, je nabíjecí pouzdro, které zmenšil a nyní jej tak prezentuje coby nejmenší nabíjecí pouzdro, které kdy k AirPods dodával. Toto pouzdro se však může pochlubit ještě další unikátní věcí – konkrétně skrytým kapacitním tlačítkem. 

Skryté tlačítko je umístěno na přední straně sluchátek pod LED diodou a slouží konkrétně ke spouštění režimu spárování či resetu AirPods 4. Toto tlačítko tedy plně přebírá funkce klasického fyzického tlačítka umístěného na zadní straně předešlých generací AirPods a to z logického důvodu – u pouzdra pro AirPods 4 totiž Apple fyzické tlačítko odstranil a tedy bylo třeba jej nahradit novým řešením. 

Další relativně unikátní záležitostí pouzdra pro AirPods 4, je právě výše zmíněná LED dioda signalizující nabíjení či stav baterie sluchátek. Ta totiž byla u předešlých generací viditelná coby šedý bod na bílém těle, avšak nyní se Applu podařila vytvořit tak, že když nesvítí, žádný LED bod vidět není a přední strana pouzdra je tak zcela bílá, což je rozhodně líbivé řešení. Apple zkrátka opět potvrdil, že je mistrem detailu. 

AirPods 4 si lze předobjednat zde

Dnes nejčtenější

.