Zavřít reklamu

Včera v podvečer představilo Sony novou verzi herní konzole PlayStation, konkrétně pak doposud nejvýkonnější PlayStation 5 Pro. Nechme teď stranou, zda se na něj vyplatí přecházet s ohledem na to, jaká vylepšení přináší (věnovali jsme se jim v samostatném článku) a zaměřme se raději na podrobnosti, které se svět dozvěděl krátce po prezentaci. Ty jsou totiž docela kontroverzní a troufneme si tvrdit, že nepotěší snad absolutně nikoho.

Díky českému zastoupení Sony, které kontaktovalo tuzemské herní magazíny v čele s Vortexem, už nyní víme, že předpokládaná cena konzole na našem trhu je stanovena na 20 290 Kč s tím, že se může ještě změnit na základě změn kurzu eura vůči koruně, jelikož právě kurzem je cena logicky tvořena. Do prodeje zde pak má PlayStation 5 Pro zamířit – jak již bylo zmíněno včera – 7. listopadu s tím, že předobjednávky odstartují 26. září.

Konzole by měla být vysoká stejně jako první generace PlayStationu 5? zatímco úzká má být jako nedávno odhalený PlayStation 5 Slim. Co je však důležité, k PS5 Pro nebude v balení přidávána fyzická mechanika na hry a ani stojan pro vertikální postavení konzole. Pokud tedy nedisponujete ani jednou z těchto věcí a chcete je, konzole vás ve výsledku nevyjde „jen“ na 20 290 Kč, ale zhruba o 3700 Kč dráž. Mechanika se totiž na našem trhu prodává kolem 3000 Kč a stojan pak za 700 Kč. Ve výsledku se tedy dostáváme cenou na 23 990 Kč, což už je opravdu dost vzhledem k tomu, že až tak velký grafický rozdíl mezi hraním na PS5 (Slim) a PS5 Pro alespoň podle videí nebyl.

Dnes nejčtenější

.