Zavřít reklamu

Láká vás koupě nového iPhonu, ale nevíte, zda sáhnout po modelu 16 Pro, nebo 16 Pro Max? Pak pro vás máme dobrou zprávu – rozhodovat se můžete vlastně jen podle pouhých dvou věcí. Z kompletních technických specifikací, které již visí na oficiálním webu Applu, totiž vyplývá, že se kalifornský gigant rozhodl letos Pro modely od sebe prakticky neodlišovat a tak to jediné, čím se liší, jsou logicky rozměry a výdrž baterie. 

V loňském roce Apple leckoho naštval tím, že zatímco u iPhonu 15 Pro nasadil „jen“ trojnásobný optický zoom u teleobjektivu, u řady Pro Max se svět dočkal pětinásobného optického zoomu. Kdo si tedy chtěl užít lepší zoom, nezbývalo mu nic jiného než sáhnout po modelu Pro Max, který je však svými rozměry poměrně limitující a ne každému vyhovuje. To se ale naštěstí letos mění. Přestože se před představením novinek spekulovalo nad tím, zda řada 16 Pro Max nedostane nový snímač fotoaparátu, díky kterému tak budou fotky z ní kvalitnější, nakonec se tak nestalo a technicky jsou na tom tedy až na výše zmíněné dva rozdíly stejně. 

Oba telefony tedy disponují například 48MPx Fusion širokoúhlým fotoaparátem se světelností f/1,78, 12MPx teleobjektivem s pětinásobným optickým zoomem a světelností f/2,8 či ultraširokoúhlým objektivem s rozlišením 48MPx a světelností f/2,2. Jen pro zajímavost, clona ultraširokoúhlého objektivu u 16 Pro je stejná jako u modelu 15 Pro, takže bude docela zajímavé porovnat, jaká bude kvalita fotek v reálu.

iPhone 16 (Plus) & 16 Pro (Max) půjde zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.