Zavřít reklamu

Jak zkopírovat výsledek výpočtu

Potřebujete výsledek z kalkulačky použít jinde? Nemusíte ho přepisovat ručně. Stačí jej jen dlouze stisknout prstem a vybrat možnost Kopírovat. Výsledek se uloží do schránky a vy ho můžete vložit kamkoliv potřebujete, třeba do zprávy, poznámky nebo do jiného dokumentu. Je to tak jednoduché, jak to jen jde!

Výsledky ve Spotlightu

Nechcete na iPhonu z jakéhokoliv důvodu spouštět přímo Kalkulačku? Spotlight vám ji nahradí! Stačí si na domovské obrazovce přejet prstem shora dolů a otevřít si vyhledávání Spotlight. Zadejte sem jakýkoliv matematický příklad, ať už jednoduché sčítání nebo mírně složitější rovnice, a Spotlight vám okamžitě zobrazí výsledek. Je to rychlé, jednoduché a nevyžaduje žádné další aplikace.

Přepnutí do režimu vědecké kalkulačky

Potřebujete použít vědeckou kalkulačku, ale nechcete si instalovat další aplikaci? Řešení je jednodušší, než si myslíte. Stačí otevřít nativní Kalkulačku na vašem iPhonu a otočit ho na šířku. Tím se automaticky přepne do vědeckého režimu, kde najdete širokou škálu matematických funkcí. Nezapomeňte mít vypnutý zámek orientace, abyste mohli svůj iPhone volně otáčet.

vědecká kalkulačka iphone

Rychlé smazání poslední číslice

Zatímco na první pohled to tak nemusí vypadat, smazání poslední číslice v aplikaci Kalkulačka na iPhonu je velmi snadné. Stačí jednoduše přejet prstem zprava doleva (nebo zleva doprava) po čísle, které chcete odstranit. Tím ušetříte čas a zjednodušíte si výpočty.

Aplikace třetích stran

Přes veškerou snahu vám z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje nativní Kalkulačka na vašem iPhonu? Nezoufejte, nic není ztraceno. Kdykoliv můžete spustit App Store a využít pro vaše výpočty některou z aplikací třetích stran. Z našich tipů si určitě vyberete.

Dnes nejčtenější

.