Zavřít reklamu

Uzamknout poznámky

Chcete si své důležité poznámky lépe zabezpečit? Můžete je jednoduše zamknout pomocí hesla, Touch ID nebo Face ID. Otevřete požadovanou poznámku, klepněte na tři tečky v pravém horním rohu a vyberte možnost Zamknout. Pokud už máte poznámku zabezpečenou heslem, můžete ji snadno změnit na odemknutí pomocí biometrických údajů.

Spolupráce na poznámkách

Chcete snadno spolupracovat na projektech se svými kolegy, přáteli nebo rodinou? Využijte sdílení poznámek. Ať už používáte iPhone, iPad, Mac nebo dokonce Android, můžete snadno sdílet své poznámky a společně na nich pracovat. Stačí otevřít poznámku, klepnout na ikonu sdílení a přidat osoby, se kterými chcete spolupracovat. Každý z nich pak může přidávat text, obrázky, odkazy nebo kontrolní seznamy přímo do sdílené poznámky.

Rychlé poznámky

Zaznamenejte si kdykoliv každý váš skvělý nápad díky funkci Rychlé poznámky. Stačí jedním gestem – přejetím prstu dolů z pravého horního rohu obrazovky – otevřít Ovládací centrum a klepnout na ikonu poznámky. Vytvořte si rychlý zápis, načrtněte nápad, přidejte fotku nebo naskenujte dokument. Všechny vaše poznámky se automaticky ukládají do aplikace Poznámky, kde je můžete kdykoli najít a upravit. Je to ideální nástroj pro zachycení všech vašich myšlenek a nápadů, ať už jste kdekoli. Rychlé poznámky jsou k dispozici na všech zařízeních Apple a jsou integrovány přímo do Ovládacího centra. Díky tomu máte možnost vytvořit si novou poznámku kdykoli a kdekoli.

Prolinkování poznámek

S iOS 17 a novějším můžete své poznámky propojit a vytvořit tak komplexní systém informací. Ať už pracujete na dlouhodobém projektu, studujete nebo si jen chcete lépe organizovat své myšlenky, prolinkování poznámek vám výrazně usnadní práci. Stačí otevřít poznámku, klepnout na místo, kde chcete, aby se odkaz objevil, a zvolit možnost Přidat odkaz. Následně vyberte poznámku, na kterou chcete odkazovat, a máte hotovo. Tím vytvoříte jakýsi obsahní soubor, kde jednotlivé poznámky na sebe navazují.

Dynamické složky s poznámkami

Chcete mít své poznámky dokonale organizované, aniž byste museli strávit hodiny jejich manuálním tříděním? Využijte dynamické složky. Nastavte si vlastní pravidla pro automatické třídění poznámek podle projektů, štítků, dat vytvoření nebo klíčových slov. Poznámky se pak samy zařadí do správné složky, takže vždy rychle najdete to, co hledáte. Dynamickou složku vytvoříte tak, že v aplikaci Poznámky přejdete do sekce složek, klepnete na tlačítko + a vyberete možnost „Převést na dynamickou složku“.

 

Dnes nejčtenější

.