Zavřít reklamu

Vytvoření nového alba

Chcete mít vaše fotky přehledně roztříděné? Vytvořte si album – je to jednoduché. Stačí ve Fotkách přejít do sekce Alba, kliknout na plus a vybrat Nové album. Zadejte název a přidejte své oblíbené fotky. Ať už chcete uspořádat svatební fotky, dovolené nebo fotky domácích mazlíčků, s alby to zvládnete hravě.

Přizpůsobení zaostření u portrétů

Pořídili jste snímek v Portrétní režimu a chtěli byste dodatečně změnit cíl zaostření? S iPhonem 13 nebo novějším a iOS 17/iPadOS 17 a novějším to hravě zvládnete.

  • Otevřete fotku: Vyberte si portrét pořízený iPhonem 13 nebo novějším.
  • Upravte: Klepněte na tlačítko Upravit.
  • Změňte zaostření: Vyberte nástroj Portrét a klepněte na místo, které chcete zvýraznit.
  • Uložte: Po dokončení uložte upravenou fotku.

Visual Lookup

Chcete zjistit víc o tom, co je na vaší fotce? S funkcí Visual Lookup to jde snadno. Stačí otevřít fotku v aplikaci Fotky a klepnout na ivkrouzku. Telefon vám o objektu na fotce prozradí spoustu zajímavých informací. Abyste mohli využívat funkci Visual Lookup, je ovšem zapotřebí, abyste na vašem iPhonu měli nastavenou angličtinu.

Oříznutí za pomoci gesta

Chcete rychle a snadno upravit velikost své fotky? S iPhonem s iOS 17 a novějším je to hračka. Stačí otevřít požadovanou fotografii a pomocí gesta rozevření dvou prstů ji jednoduše „přiblížit“ na požadovanou oblast. Tím si vyberete část snímku, kterou chcete ponechat. Poté v pravém horním rohu klepněte na tlačítko Ořez a vaše fotka bude mít nový formát. Je to tak snadné, že to zvládne každý.

Tvorba popisků ke snímkům

Chcete mít své fotografie dokonale organizované? Přidejte k nim popisky! Otevřete si libovolnou fotku a proveďte jednoduché gesto – krátce přejeďte prstem po obrazovce směrem dolů. Objeví se pole pro přidání titulku. Zde můžete zadat libovolný text, například místo, kde byla fotka pořízena, jména osob na snímku nebo jen krátké poznámky. Díky popiskům pak snadno najdete tu správnou fotku, když budete hledat například všechny snímky z dovolené v Římě nebo fotky vašeho domácího mazlíčka.

Dnes nejčtenější

.