Zavřít reklamu

Zkratky Zpřístupnění

Chcete mít ještě rychlejší přístup k funkcím zpřístupnění? Využijte Zkratky Zpřístupnění. Díky nim můžete spustit vybrané funkce jediným gestem, třeba trojnásobným stiskem bočního tlačítka. Jak na to? Přejděte do Nastavení > Zpřístupnění a posuňte se až dolů. Najdete tam položku Zkratka zpřístupnění. Klepnutím na ni se vám zobrazí seznam dostupných zkratek. Vyberte si ty, které nejčastěji používáte. Pokud si vyberete více zkratek, iPhone se vás vždy zeptá, kterou chcete právě spustit.

Přizpůsobení jednotlivých aplikací

S Nastavení na úrovni aplikací máte možnost přizpůsobit si svůj iPhone tak, aby dokonale odpovídal vašim potřebám. Ať už chcete zlepšit čitelnost textu, omezit rozptylování nebo si jen vytvořit jedinečný vzhled, tato funkce vám to umožní. V Nastavení > Zpřístupnění > Nastavení na úrovni aplikací najdete řadu možností, které vám pomohou vytvořit si dokonale personalizovaný zážitek z používání vašeho iPhonu.

Rozpoznání zvuků

Rozpoznávání zvuků je chytrá funkce, kterou najdete v sekci Zpřístupnění na vašem iPhonu. Umožňuje vám být upozorněni na specifické zvuky, jako je zvonění dveří, pláč dítěte, nebo třeba zvuk kouře. Tato funkce je obzvláště užitečná pro osoby se sluchovým handicapem, ale ocení ji i ti, kteří se často pohybují v hlučném prostředí a chtějí mít jistotu, že nezmeškají důležité zvukové signály. Abyste tuto funkci aktivovali, přejděte do Nastavení > Zpřístupnění > Sluch > Rozpoznávání zvuku a zapněte příslušný přepínač. Následně si můžete zvolit, na které zvuky chcete být upozorněni.

Přizpůsobení rychlostí odpovědí Siri

Chcete si přizpůsobit rychlost, jakou vám Siri odpovídá? Je to snadné! V Nastavení > Zpřístupnění > Siri najdete možnost upravit Rychlost odpovědi. Můžete si vybrat, jestli chcete, aby Siri mluvila rychleji nebo pomaleji. Tato funkce je ideální pro ty z vás, kteří mají potíže se sluchem, nebo pro ty, kteří preferují pomalejší tempo řeči.

Předčítání obsahu

Chcete si nechat přečíst jakýkoliv text na vašem iPhonu? S funkcí Předčítání obsahu to zvládnete snadno. Stačí vybrat text, který chcete slyšet, a váš iPhone ho za vás přečte nahlas. Tuto funkci najdete v Nastavení > Zpřístupnění > Předčítání obsahu. Aktivujte možnost Přečíst výběr a užijte si pohodlné poslech.

Dnes nejčtenější

.