Zavřít reklamu

Apple Watch je nejen stylový doplněk, ale také praktický nástroj pro sledování vašeho zdraví a fitness. Abyste si z něj mohli co nejvíce užít, je důležité o něj správně pečovat. Níže naleznete několik tipů, jak prodloužit životnost vašeho Apple Watch a udržet ho v perfektním stavu.

Měňte řemínky podle potřeby

Jednou z největších výhod Apple Watch je široká nabídka vyměnitelných řemínků. Využijte této možnosti a měňte řemínky podle příležitosti a ročního období. Silikonové řemínky jsou ideální pro sportování a do vody, zatímco kožené řemínky nebo řemínky typu milánský tah dodají vašemu zápěstí elegantnější vzhled. Pravidelnou výměnou řemínků nejenže ochráníte samotný hodinky před poškozením, ale také osvěžíte jejich vzhled.

Nejen řemínky pro Apple Watch zakoupíte například zde.

Aktualizujte operační systém

Pravidelné aktualizace operačního systému jsou nezbytné pro bezproblémový chod vašich Apple Watch. Aktualizace přinášejí nejen nové funkce, ale také opravují případné bezpečnostní i jiné chyby a zlepšují celkový výkon hodinek. V ideálním případě si nastavte automatické aktualizace, abyste na svých chytrých jablečných hodinkách měli vždy nejnovější verzi operačního systému.

Pravidelně čistěte své Apple Watch

Na vašich Apple Watch se překvapivě snadno mohou usazovat drobné i větší nečistoty, prach, ale třeba také pot, a podepsat se tak nejen na vzhledu, ale v některých případech také na chodu vašich hodinek. Proto je důležité hodinky pravidelně čistit. Používejte měkký, mírně navlhčený hadřík a jemně otřete tělo hodinek i řemínek. Vyhněte se použití abrazivních čisticích prostředků, které by mohly poškrábat povrch.

Chraňte sklem nebo pouzdrem

Displej Apple Watch je náchylný k poškrábání. Chcete-li ho ochránit, zvažte použití ochranného skla. Na trhu je k dispozici široká nabídka těchto doplňků, které se liší materiálem, tvrdostí a designem. Pokud máte obavy i o tělo vašich hodinek, můžete jej vybavit ochranným rámečkem – pouzdrem. Mějte ale na paměti, že použití pouzdra zvětší rozměr vašich hodinek, a že mezi tělem hodinek a pouzdrem mohou ulpívat nečistoty.

Ochranné příslušenství nejen pro Apple Watch zakoupíte například zde.

Správně nabíjejte

Správné nabíjení je klíčové pro dlouhou životnost baterie vašich Apple Watch. Vyhněte se extrémním teplotám a nabíjejte hodinky v suchém prostředí. Pokud máte možnost, používejte originální nabíjecí adaptér a kabel.

Dodržováním těchto jednoduchých tipů prodloužíte životnost vašeho Apple Watch a budete si z něj moci užívat po dlouhou dobu.

Dnes nejčtenější

.