Zavřít reklamu

Včera jsme vás na našem magazínu informovali o tom, že černým koněm Keynote, kterou Apple chystá na příští pondělí 9. září, může být čtvrtá generace iPhonu SE – tedy alespoň podle zdrojů reportéra Marka Gurmana z Bloombergu. Prakticky všichni leakeři, analytici a novináři přitom doposud hlásali, že k představení má dojít až na začátku příštího roku, jelikož právě toto období bylo i v minulosti Applem pro odhalení iPhonů SE využíváno. Byla by však chyba si rovnou říci, že se Gurmanovy zdroje zaručeně pletou, jelikož by letos dávalo představení iPhonu SE 4 v září spolu s iPhony 16 (Pro) docela smysl.

Zdroje Gurmana opírají své tvrzení zejména o klesající skladové zásoby iPhonů SE 3, na které naráží zákazníci po celém světě, přičemž v některých obchodech mají být iPhony SE 3 zcela vyprodány. Právě nedostatek určitého produktu přitom bývá leckdy předvojem příchodu jeho nové generace. V případě iPhonu SE 4 by pak dávalo jeho představení v září smysl kvůli iOS 18, respektive pak kvůli jeho nejdůležitější části ve formě AI systému Apple Intelligence. Ten totiž bude pro svůj chod potřebovat jednak vyšší výkon a jednak dostatečnou RAM paměť, což současná generace iPhonů SE (stejně jako třeba základní iPhony 15) nenabízí. Jelikož je ale úspěch Apple Intelligence pro Apple velmi v důležitý pro budoucí rozvoj tohoto projektu, je třeba, aby byla hned od prvopočátku využívána v maximální možné míře a sklízela pozitivní ohlasy. A jak jinak tuto skutečnost zaručit, než spuštěním prodeje levného telefonu, který by Apple Intelligence „utáhl“.

Ve výsledku by tak ze strany Applu nebylo vůbec překvapivé, kdyby se v září rozhodl světu ukázat co možná největší množství iPhonů schopných zprovoznit Apple Intelligence, přičemž v nadcházejících měsících by pokračoval v tomto směru aktualizacemi základních iPadů a iPadů mini, čímž by do své nabídky dostal hardware plně kompatibilní právě s touto novinkou. Cesta k používání Apple Intelligence by byla tím pádem vydlážděna opravdu znamenitě a bylo by tedy jen na uživatelích, zda po ní vykročí či nikoliv. A co myslíte vy, ukáže Apple příští týden po boku iPhonů 16 (Pro) skutečně i iPhony SE 4 coby pomyslnou „one more thing“?

Dnes nejčtenější

.