Zavřít reklamu

Do redakce nám dorazil na testy další batoh z dílny Tigernu a jelikož se snažím poslední prázdninové dny využít v maximální možné míře pro nejrůznější výlety a cestování, neváhal jsem ani minutu a na pár dní jej na záda nahodil. Jaký tedy Tigernu T-B9152 je v reálu?

_DSC1900

Specifikace, zpracování a design

Tigernu T-B9152 je praktický městský batoh, který je ideální pro přenášení vašich pracovních nebo školních věcí. Je navržen tak, aby pojal notebook s úhlopříčkou až 15,6“, takže do něj bez problému vměstnáte jak 13“ či 14“, tak i 15“ MacBooky a problém nebudete mít ani se 16“, jelikož v kapse na laptop je docela dost prostoru. Jeho výhodou je kompaktní hloubka, kterou můžete v případě potřeby rozšířit pro uložení více věcí.

Batoh Tigernu poskytuje dostatek prostoru pro vaše pracovní vybavení nebo školní potřeby včetně dalšího příslušenství. Uvnitř batohu je k dispozici více místa, než se na první pohled zdá. Potěší jednak velká kapsa, která bezpečně pojme váš notebook a zároveň zde najdete prostor pro další doplňky jako powerbanky, nabíječky, sešity, klávesnici nebo myš. Po otevření kapsy se vám naskytne přístup k množství přihrádek. Notebook upevníte pružným popruhem se suchým zipem. Potřebujete-li více místa, stačí rozepnout zip a rozšířit celý prostor batohu o 6 centimetrů „dopředu“.

Na zádech batohu je skrytá kapsa, kterou po jeho nasazení nikdo neuvidí. Malá kapsička na ramenním popruhu je pak ideální pro sluchátka, platební kartu nebo kapesník, zatímco na druhém popruhu najdete praktické poutko na brýle. Batoh pak disponuje i dalšími chytrými prvky, jako jsou kvalitní dvojité jezdce na zipu hlavní kapsy, které můžete zabezpečit TSA zámkem. Horní ucho umožňuje snadné přenášení na krátké vzdálenosti. Celá záda jsou vybavena měkkým, prodyšným polstrováním, aby se vám při nošení nepotila záda.

Batoh lze snadno úplně otevřít, což poskytuje dokonalý přístup ke všem uloženým věcem. Vnější materiál kombinuje měkkou látku a pevnou skořepinu, což zajišťuje vynikající ochranu obsahu uvnitř. Díky tomu má i vcelku netypický tvar, který je však ve výsledku vzhledem o ochraně vnitřku poměrně praktický. 

Testování

Test batohu Tigernu T-B9152 mi přišel zrovna v létě opravdu vhod. To proto, že se jedná o velmi univerzální kousek, který vám skvěle poslouží jak v případě, že toho s sebou potřebujete vzít jen trochu, tak i v situacích, kdy se potřebujete sbalit ve větším množství. Jak už jsem totiž zmínil výše, batoh lze jednoduše rozšířit rozepnutím bočního rozšíření o dalších 6 cm do „hloubky“, díky čemuž získáte spoustu drahocenného prostoru, který se leckdy může hodit. Přeci jen, bavíme se o nárůstu objemu z 12 na 19 litrů, což je opravdu dost. 

Kromě možnosti rozšíření mě batoh potěšil i vnitřním systémem kapes z druhé strany zad. Zde totiž najdete jednak velkou kapsu na laptop a menší na tablet či dokumenty, ale taktéž několik menších kapsiček, které bez problému pojmou jak kabely, powerbanky či myšku, tak samozřejmě věci denní potřeby typu papírové kapesníčky a tak podobně. Vše důležité si tedy bez problému zvládnete skrýt právě do těchto kapes, přičemž u těch největších kvituji možnost zajistit obsah v nich pomocí popruhu na suchý zip, díky kterému tak nehrozí, že by se notebook či cokoliv jiného v batohu pohyboval. 

Co se týče skořepinové části, která dává batohu jeho primární tvar, zde musím přiznat, že jsem se jí zprvu docela bál kvůli odolnosti. Po pár dnech testování ale musím říci, že jakéhokoliv poškození se zde opravdu bát nemusíte – tedy budete-li s batohem zacházet v rámci běžného zacházení. Skořepinová schránka je totiž docela pružná, takže bez problému přežije nějaký ten náraz, a vše uvnitř vašeho batohu dokonale ochrání. Batoh jako takový je navíc samozřejmě nepromokovaný a řekl bych, že díky skořepině je na tom jeho nepromokavost ještě o nějaký ten level výš než v případě klasických „měkkých“ batohů. 

A pohodlí? Za mě super! Přestože by si možná leckdo myslel, že kvůli tvrdému předku bude celý batoh nepoddajný, realita je opačná. Na zádech totiž působí tento batoh naprosto stejně jako klasické „měkké“ batohy a díky měkkým polstrům jak na zádech, tak i v popruzích vás z něj nebudou bolet záda ani v případě, že jej naložíte větším množstvím věcí. Za mě tedy stav ideál. 

_DSC1909

Resumé

Podtrženo, sečteno – Tigernu T-B9152 je za mě opravdu působivý batoh, který rozhodně stojí za zvážení. Designově se jedná o velmi hezký minimalistický kousek, který sice není díky pevnému skořepinovému tělu tak úplně typický, avšak jakmile si tento typ batohu vyzkoušíte, garantuji vám, že z něj budete nadšeni a dost možná už nebudete přemýšlet nad jiným než tímto „pevným“ typem. Do školy, do práce či na cestování tedy za mě jako stvořený, protože vaše předměty nejenže pojme, ale taktéž udrží v bezpečí opravdu velkoryse. 

Batoh lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.