Zavřít reklamu

Jednou z hlavních novinek letošních iPhonů 16 Pro má být nasazení pětinásobného optického zoomu u teleobjektivu – tedy vychytávky, která byla v loňském roce exkluzivní jen pro model Pro Max. Právě s ohledem na tuto skutečnost mnozí jablíčkáři spekulovali nad tím, zda Apple i letos nevymyslí pro model Pro Max nějakou specialitku a její fotoaparát neozvláštní zajímavějšími technickými specifikacemi. Asijský portál ET News však tvrdí, že nikoliv – fotosoustavy a zejména pak teleobjektivy iPhonů 16 Pro (Max) totiž mají být shodné. Konkrétně mají mít stejné specifikace jako tomu bylo u iPhonů 15 Pro Max s tím, že je všechny dodá LG.

Fotoaparát iPhonu 16 Pro a 16 Pro Max by tedy měl nabízet specifikace:

  • 12MP fotoaparát s 5× teleobjektivem: 120 mm, clona ƒ/2,8, 3D optická stabilizace obrazu s posuvem snímače a automatickým zaostřováním, tetraprizmatická konstrukce
  • 5× přiblížení optickým zoomem, 2× oddálení optickým zoomem, 10× rozsah optického zoomu
  • Až 25× digitální zoom

Pokud vás tedy v loňském roce Apple nepotěšil tím, že pětinásobný optický zoom nevložil i do menšího iPhonu 15 Pro, ale jen do většího, letošek pro vás bude velmi pozitivní. Oba telefony totiž dostanou tentýž fotoaparát, díky čemuž se tak jejich fotoschopnosti opět zcela srovnají. Nesedí-li vám tedy v ruce větší iPhony, pokud vám jde o maximální možné fotovýsledky, od letoška vám zase udělají stejnou službu jak menší, tak větší iPhony.

Dnes nejčtenější

.