Zavřít reklamu

Vstup Applu do světa ohebné elektroniky se opět odkládá, tedy minimálně v případě iPadů a MacBooků. Zatímco první ohebné iPhony by mohly podle některých zdrojů dorazit snad již v roce 2026, u iPadů a MacBooků je situace odlišná, což nyní potvrdil i spolehlivý analytik Ming-Chi Kuo. 

Zdroje Kua přišly před pár hodinami konkrétně s tím, že přestože měl mít Apple ještě nedávno v plánu přijít s prvním ohebným MacBookem již v roce 2026, přičemž start jeho výroby měl začít v první polovině téhož roku, kvůli neúspěchům ve vývoji zařízení musel své plány přehodnotit a to dost razantně. Nyní má údajně počítat s tím, že ohebný MacBook dorazí nejdříve v roce 2027, přičemž vyloučen není ani rok 2028, takže je jasné, že kalifornský gigant v tomto směru zatím docela tápe. 

A bohužel, nejen zde. U ohebného iPadu má být údajně situace podobná a to i přesto, že jsme ještě relativně nedávno slyšeli zvěsti o tom, že bychom se mohli tabletu dočkat teoreticky již v roce 2025. Nyní ale Kuovy zdroje z dodavatelského řetězce přišly s tím, že dodavatelé Applu v dohledné době vůbec nepočítají se startem výroby podobného zařízení, z čehož vyplývá, že jeho příchod za rohem určitě není, ba právě naopak. Kuova slova potvrzuje navíc i skvěle informovaný reportér Mark Gurman, dle jehož informací taktéž nic nenasvědčuje tomu, že by byl příchod ohebného iPadu na spadnutí. Pokud jste si tedy na typově podobné zařízení brousili zuby, máte bohužel ještě nějakou chvíli smůlu. 

Dnes nejčtenější

.