Zavřít reklamu

Již řadu let se napříč všemi možnými obory rozmáhá fenomén home office. Nahrává mu řada faktorů počínaje nižšími náklady ze strany zaměstnavatele a konče neustále se zlepšujícími technologiemi i kvalitou internetového připojení. Mohlo by se zdát, že si všichni při home office vystačíme s málem. Pravda je ale taková, že pokud se vybavíme těmi správnými vychytávkami, bude naše práce z domova o poznání efektivnější i příjemnější. Co při práci na home office rozhodně oceníte?

Home office se stal pro mnohé z nás neodmyslitelnou součástí pracovního života. Ať už pracujete na volné noze nebo jste zaměstnanci velké korporace, dobře vybavené pracovní prostředí je klíčem k úspěchu. Pohodlné a ergonomické pracoviště nejen zvyšuje produktivitu, ale také snižuje riziko zdravotních potíží spojených s dlouhým sezením u počítače. Pojďme se společně podívat na pět nezbytností, které by neměly chybět ve vaší domácí kanceláři.

Přídavný monitor

Druhý monitor je jako mít dveře do další místnosti v počítači. Zvýší váš přehled o otevřených aplikacích, usnadní multitasking a ušetří vám spoustu času stráveného přepínáním mezi okny. Vybírejte monitor s dostatečně velkou úhlopříčkou a rozlišením, aby vám vyhovoval jak na práci, tak na případnou zábavu. Malý přídavný monitor můžete díky funkci Sidecar udělat i z vašeho iPadu, v tomto případě ale počítejte s jistými omezenými možnostmi.

Polohovací stůl

Zdraví je to nejcennější, co máme. Proto je investice do kvalitního polohovacího stolu jednou z nejlepších věcí, kterou můžete pro sebe udělat. Díky možnosti nastavení výšky stolu si můžete najít ideální pozici pro sezení i stání, což prospěje vašemu páteři a celkovému držení těla. Někteří lidé se dokonce nespokojí s pouhým stáním u polohovacího stolu, ale pořizují s k němu také chodící pásy.

Polohovací stoly a další vybavení nejen do domácí kanceláře zakoupíte například zde.

USB-C hub

Nejen v případě, že vlastníte jablečný laptop, určitě oceníte univerzálnost USB-C hubu. Tento malý zázrak vám umožní připojit k počítači více zařízení současně, jako je myš, klávesnice, externí disk, tiskárna nebo další monitor. Ušetříte si tak neustálé hledání volných USB portů a budete mít vše potřebné na dosah ruky.

Rozbočovače, kabely a další doplňky zakoupíte například zde.

Kvalitní kávovar

Dobrá káva je nejen potěšením pro chuťové buňky, ale také účinným povzbuzením. S vlastním kávovarem si můžete připravit dokonalou kávu kdykoliv budete potřebovat. Ať už dáváte přednost espresu, cappuccinu nebo filtrované kávě, určitě najdete kávovar, který splní vaše požadavky. A kvalitní kávovar zajisté ocení i případné návštěvy nebo členové vaší rodiny.

Kávovary a další vybavení do domácnosti i kanceláře zakoupíte zde.

Vhodné osvětlení

Správné osvětlení je pro práci s počítačem klíčové. Vyhněte se příliš ostrému světlu, které může unavovat oči. Ideální je kombinace přirozeného světla z okna a umělého světla, například stolní lampy s nastavitelnou intenzitou. Dbejte také na to, aby světlo nesvítilo přímo do monitoru a nezpůsobovalo odlesky. Vytvoření příjemného a funkčního pracovního prostředí doma není jen otázkou estetiky, ale také produktivity a zdraví. Ideální je chytré osvětlení, které si můžete do velké míry přizpůsobit. Vášniví hráči nebo milovníci filmů a seriálů zase zajisté ocení barevné LED panely, které přizpůsobí barvu a rytmus osvětlení tomu, co se právě odehrává na monitoru.

Osvětlení pro domov i kancelář zakoupíte například zde.

Dnes nejčtenější

.