Zavřít reklamu

Obliba iPadů – ať už základních, Pro nebo třeba Air variant – v průběhu posledních let stoupá. Pro majitele iPadů je příslušenství důležitou a nezanedbatelnou záležitostí. Vzhledem k tomu, že každý z nás svůj iPad používá odlišným způsobem, se také liší naše potřeby ohledně doplňků a příslušenství. Existuje ale pár typů příslušenství, které se hodí snad každému majiteli jablečného tabletu.

Přídavná klávesnice

Pro ty, kteří na iPadu pracují s texty, tabulkami nebo vytvářejí prezentace, je klávesnice nezbytností. Díky ní získáte pocit práce na notebooku a výrazně zvýšíte svou produktivitu. Klávesnice se vyrábějí v různých provedeních – od tenkých a přenosných po plnohodnotné s podsvícením. Některé modely se připojují přes Bluetooth, jiné mají fyzické připojení. Při výběru klavesnice zvažte, jak často ji budete používat a jaké funkce potřebujete. Operační systém iPadOS navíc již dlouho podporuje i klávesové zkratky, takže vaše práce bude opravdu efektivní.

Výhody: Zvýšení produktivity, pohodlí při psaní, pocit práce na notebooku.
Nevýhody: Zvýšení hmotnosti a rozměrů iPadu.

Kryt Smart Cover nebo jiné ochranné pouzdro

iPad je drahé zařízení, které je potřeba chránit před poškrábáním, otřesy a jiným poškozením. Kryt Smart Cover, navržený přímo společností Apple, je elegantním a funkčním řešením. Kromě ochrany displeje může sloužit také jako stojánek pro pohodlné sledování videí nebo čtení. Existuje mnoho dalších typů ochranných pouzder, od jednoduchých silikonových obalů až po odolné pouzdra s klávesnicí.

  • Výhody: Ochrana před poškozením, možnost použití jako stojánku.
  • Nevýhody: Některé modely mohou omezovat přístup k některým portům nebo tlačítkům.

Apple Pencil nebo jiný stylus

Pokud jste kreativní duše nebo potřebujete přesněji pracovat s grafikou nebo poznámkami, stylus je pro vás ideálním nástrojem. Apple Pencil nabízí vysokou přesnost a citlivost, díky čemuž se s ním píše a kreslí téměř jako s pravým tužkou. Existují i stylusy od jiných výrobců, které jsou často levnější alternativou. U těch je ale potřeba věnovat pozornost hrotu – některé hroty jsou ostré a mohou potenciálně způsobit škrábance, váze, funkcím a celé řadě dalších vlastností.

Doplňky pro kreativní práci na iPadu zakoupíte například zde.

  • Výhody: Přesné kreslení a psaní, možnost vytvářet poznámky přímo na displeji.
  • Nevýhody: Vyšší cena, nutnost nabíjení.

USB-C rozbočovač

iPad má omezený počet portů, což může být při připojení více zařízení omezující. USB-C rozbočovač vám umožní připojit k iPadu více zařízení současně, jako je například myš, klávesnice, externí disk nebo flash disk. Některé rozbočovače mají navíc další porty, například HDMI pro připojení k externímu monitoru.

  • Výhody: Možnost připojení více zařízení, rozšíření funkčnosti iPadu.
  • Nevýhody: Vyžaduje zdroj energie, může být objemný.

Kvalitní nabíječka

Aby váš iPad fungoval spolehlivě, potřebuje dostatečně výkonnou nabíječku. Originální nabíječka od Apple je sice dražší, ale zaručuje bezpečnost a rychlé nabíjení. Existují i nabíječky od jiných výrobců, které jsou často levnější a nabízejí podobný výkon. Při výběru nabíječky dbejte na to, aby měla odpovídající výkon a byla certifikována.

  • Výhody: Rychlé nabíjení, bezpečnost.
  • Nevýhody: Vyšší cena u originálních nabíječek.

Příslušenství nejen pro iPad za skvělé ceny zakoupíte například zde.

Dnes nejčtenější

.