Zavřít reklamu

Záznam zvuku s přepisem v reálném čase

S iOS 18 budete moci přímo v Poznámkách nahrávat zvuk a současně získávat jeho přepis v reálném čase. To znamená, že můžete nahrát schůzku, přednášku nebo rozhovor a okamžitě mít k dispozici textový záznam. Tento text si pak můžete upravit, vložit do jiných dokumentů nebo k němu přidat kontrolní seznam. Tato funkce bude nicméně zatím fungovat pouze na iPhonech 12 a novějších a podporovat bude pouze angličtinu – do budoucna by ale snad měla přibýt i podpora dalších jazyků.

Matematické rovnice přímo v poznámkách

Matematika v Poznámkách? Ano, čtete správně. S iOS 18 stačí do poznámky napsat matematický vzorec a aplikace vám ho okamžitě vyřeší. Můžete psát pomocí klávesnice nebo využít nástroje pro kreslení a ručně rovnici napsat. Poznámky se vás pak zeptají, jestli chcete rovnici vyřešit.

Skryjte části textu pro lepší přehlednost

Máte v poznámkách dlouhé seznamy nebo složité texty? S iOS 18 je jejich čtení mnohem snazší. Nadpisy a podnadpisy v poznámkách se nyní dají sbalit. Stačí klepnout na šipku vedle nadpisu a daná část textu se skryje. Díky tomu získáte lepší přehled o struktuře poznámky a rychleji najdete potřebné informace.

Zvýrazněte si důležité informace

S iOS 18 můžete v poznámkách zvýrazňovat text barvou. To se hodí pro označení důležitých informací, které chcete mít na očích, nebo pro vizuální zpestření poznámek. Můžete si tak snadno označit klíčové body v seznamu úkolů, zvýraznit důležité citace v textu nebo si vytvořit vlastní barevné kódování pro lepší organizaci.

Smart Script (zatím pro iPad)

Funkce Smart Script je zatím dostupná pouze pro iPadOS 18, ale i tak stojí za zmínku. Pokud si na iPadu píšete poznámky ručně, Smart Script dokáže váš rukopis upravit a zlepšit jeho čitelnost, aniž by se přitom změnil váš styl psaní. Můžete také do ručně psaných poznámek vložit text a Smart Script ho automaticky převede do vašeho rukopisu. Navíc můžete opravovat překlepy přímo v textu, přetahovat text pro jeho uspořádání a škrtat části textu pro jejich smazání.

Dnes nejčtenější

.