Zavřít reklamu

Jak na WhatsAppu šetřit data? WhatsApp se stal nedílnou součástí komunikace pro miliony lidí po celém světě. Bohužel ale může také znamenat značnou spotřebu dat, a to především u uživatelů s omezeným tarifem. Naštěstí existuje několik tipů a nastavení, která vám pomohou s datovou spotřebou v WhatsAppu šetřit a vyhnout se tak zbytečným poplatkům.

Pokud vám dochází mobilní data dříve, než byste si přáli, a největším žroutem dat je u vás právě WhatsApp, pak je na čase s tím něco udělat. WhatsApp nabízí hned několik možností, jak optimalizovat spotřebu dat a udržet ji pod kontrolou. Pojďme se na ně podívat.

Jak na WhatsAppu šetřit data

Zkontrolujte spotřebu dat: Prvním krokem je zjistit, kolik dat WhatsApp skutečně spotřebovává. To zjistíte v Nastavení -> Úložiště a data -> Využití sítě. Zde uvidíte detailní statistiky o spotřebě dat pro různé typy souborů (fotky, videa, dokumenty).

Automatické stahování médií: WhatsApp automaticky stahuje fotky, videa a další soubory, i když nejste připojeni k Wi-Fi. To může vést k rychlému vyčerpání datového limitu. Chcete-li stahování přes mobilní data omezit, přejděte do Nastavení -> Úložiště a data -> Automatické stahování médií a zde vyberte možnost Wi-Fi pro fotky, videa a dokumenty.

Dodržováním výše uvedených tipů a nastavením si můžete snadno optimalizovat spotřebu dat v WhatsAppu a zajišť tak, že se s omezeným tarifem vyhnete zbytečným poplatkům. Nezapomeňte také sledovat statistiky o spotřebě dat a včas reagovat, pokud se blížíte k vašemu datovému limitu.

Dnes nejčtenější

.