Zavřít reklamu

Apple Watch SE nové generace budou mít šasi vyrobené z tvrdého plastu, uvedl opětovně Mark Gurman z Bloombergu ve svém týdenním zpravodaji Power On. Podle Gurmana je stále víc a víc pravděpodobné, že již příští generace Apple Watch SE nabídne plastové šasi místo aktuálně používaného hliníku. Plast dokáže udržet nízké výrobní náklady a Apple díky němu může Apple Watch SE nabízet stále za dobrou cenu, aby dokázal oslovit například rodiče, kteří je chtějí pro své děti nebo naopak pro starší lidi, kteří nemají vysoké příjmy. Apple v červenci spustil novou webovou stránku, která informuje rodiče o tom, proč je dobré, aby jejich děti měli Apple Watch.

Na této stránce Apple zdůrazňuje výhody, které mají Apple Watch pro mladší uživatele, jako je sledování jejich polohy, možnost volání rodičům, sledování aktivity a zdravotního stavu. Apple také zdůrazňuje, že rodiče mohou mít plnou kontrolu nad hodinkami jejich dětí a mohou například omezit jejich funkce v době, kdy jsou děti ve škole.

Použití plastu má navíc další poměrně zásadní výhodu. Tím, že Apple míří na děti, může nabídnout řadu zajímavých barev, což v případě použití hliníku není možné. Navíc jak se zdá, tak i s iPhone 16 se Apple chystá nabídnout nové a poměrně pastelové barvy. Je tedy pravděpodobné, že Apple Watch Se budou následovat. Aktuálně se prodávají Apple Watch SE za cenu 250$, pokud Apple použije plast, mohl by cenu snížit na zhruba 229$ nebo dokonce 199$.

Dnes nejčtenější

.