Zavřít reklamu

Že Apple pracuje na prvních ohebných zařízeních není vzhledem k tomu, kolik patentů si na toto téma již zaregistroval a rovněž tomu, že mnoho jeho konkurentů již s ohebnými produkty přišla žádným tajemstvím. Vývoj však nejde podle všeho tak úplně podle plánu, tedy minimálně v případě ohebného iPadu. Vyplývá to alespoň z nových zjištění analytika Jeffa Pu z Haitong Securities. 

Z informací, které se dostaly analytikovi do rukou vyplývá, že kvůli zádrhelům ve vývoji se Apple již nyní začíná pomalu loučit s vizí spuštění hromadné výroby ohebného iPadu v roce 2025 a naopak se začíná připravovat až na rok 2026. Onen zádrhel ve vývoji pak údajně do značné míry souvisí i s přerozdělením vývojových sil v Applu ve smyslu „převelení“ řady expertů právě z vývoje ohebného iPadu na vývoj iPhonů 17 a projektů okolo Apple Intelligence. Jinými slovy, pro kalifornského giganta jsou dle všeho prioritou jiné produkty než ty ohebné a proto je nemá problém takříkajíc obětovat. 

Co se týče detailů ohledně vyvíjeného iPadu, tych zatím sice moc k dispozici není, podle Pua však lze počítat s nasazením velkého 20,3“ displeje. Netušíme však, zda se bude tento displej skládat dovnitř a zařízení tedy bude připomínat knihu či MacBook, nebo bude „natažen“ po vnější straně zařízení a tedy díky tomu bude tablet použitelný jak v rozloženém, tak i složeném stavu. A jaká varianta by se líbila více vám? 

Dnes nejčtenější

.