Zavřít reklamu

Od příchodu iOS 17.2 nabízí operační systém iOS funkci Kontaktní ověřovací klíče, která má za cíl zvýšit zabezpečení vašich zpráv na iPhonu. Tento článek vysvětluje, proč byste tuto funkci měli zvážit, a nabízí praktické kroky k její aktivaci na vašem zařízení.

Proč používat kontaktní ověřovací klíče?

Kontaktní ověřovací klíče byly navrženy společností Apple tak, aby zajistily větší bezpečnost konverzací v iMessage a aby byla zaručena totožnost osoby, se kterou komunikujete. Tato metoda ověřování je obzvlášť užitečná pro zajištění integrity komunikace v situacích, kde je důvěrnost klíčová.

V takových scénářích přináší Kontaktní ověřovací klíče následující výhody:

  • Zvýšené zabezpečení: Poskytuje další vrstvu ochrany proti sofistikovaným kybernetickým hrozbám a zajišťuje, že zprávy posíláte pouze lidem, kterým je skutečně určujete.
  • Automatická upozornění na ověření: Nabízí automatická upozornění a možnost porovnání jedinečných kódů v reálném čase pro ověření identity v aplikaci Zprávy.
  • Veřejný ověřovací kód: Umožňuje vám sdílet Veřejný ověřovací kód na sociálních sítích nebo ukládat kódy ostatních, což posiluje důvěru v komunikaci.

Povolte si Kontaktní ověřovací klíče

Než se pokusíte použít Kontaktní ověřovací klíče, ujistěte se, že vaše zařízení používají iOS 17.2, iPadOS 17.2, watchOS 9.2 a macOS 14.2 nebo novější a jsou chráněna přístupovým kódem nebo heslem. Také budete potřebovat být přihlášeni k iCloudu a iMessage se stejným Apple ID a mít zapnuté dvoufázové ověřování pro vaše ‌Apple ID‌. Nakonec všichni, koho se snažíte ověřit, musí být ve vašich kontaktech.

  • Otevřete na ‌iPhonu‌ aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na své ‌Apple ID‌ umístěné v horní části.
  • Přejděte dolů a najděte a vyberte možnost Ověřování kontaktů klíčem.
  • Posunutím přepínače vedle položky Ověření v iMessage aktivujte Kontaktní ověřovací klíče.

Po provedení těchto kroků se objeví úvodní obrazovka, která o funkci podá více informací. Možná budete také muset aktualizovat další zařízení propojená s vaším ‌Apple ID‌. Pokud máte zařízení, které nelze aktualizovat, musíte se před zapnutím této funkce odhlásit z iMessage na tomto zařízení.

Ověření vlastní identity pro ostatní

  • V Nastavení přejděte na své ‌Apple ID‌ a vyberte Ověření kontaktů klíčem.
  • Zde najdete možnost Zobrazit veřejný ověřovací kód.
  • Klepnutím na možnost Kopírovat ověřovací kód svůj jedinečný kód zkopírujete.
  • Nyní můžete tento kód sdílet přímo s jednotlivci nebo jej veřejně sdílet online. To umožňuje ostatním ověřit, že skutečně komunikují s vámi, a ne s někým, kdo se za vás vydává.

Kontaktní ověřovací klíče jsou cenným nástrojem pro zlepšení zabezpečení iMessage, ale nejsou jediným řešením. Zvažte použití dalších bezpečnostních opatření, jako je silné heslo pro vaše Apple ID, dvoufázové ověřování pro všechny vaše online účty a používání antivirového softwaru na vašich zařízeních.

Dnes nejčtenější

.