Zavřít reklamu

Plánujete dovolenou autem? Skvělá volba! Možnost pohybu po vlastní ose vlastním tempem a flexibilita jsou neocenitelné. Aby byla vaše cesta co nejpohodlnější a bezproblémová, připravili jsme pro vás seznam pěti užitečných věcí, které byste neměli zapomenout.

Kvalitní navigační aplikace pro iPhone

Doba papírových map je dávno pryč. Dnes se neobejdete bez spolehlivé navigační aplikace. Ať už dáváte přednost Apple Maps, Google Maps nebo některé specializované aplikaci, vyberte si takovou, která nabízí aktuální informace o dopravních zácpách, alternativních trasách a zajímavostech na cestě. Každému řidiči pochopitelně vyhovuje jiný typ navigace, proto je před cestou dobrý nápad vyzkoušet si více aplikací, abyste se následně mohli rozhodnout, která z nich je ta pravá.

Kvalitní sluneční brýle

Ochrana očí před slunečním zářením je na dovolené nezbytností. Vyberte si kvalitní brýle s UV filtrem, které nejenže ochrání váš zrak, ale dodají vám i stylový vzhled. V poslední době se velké popularitě mezi sportovci, řidiči a dalšími lidmi těší brýle s polarizovanými čočkami, díky kterým bude vaše jízda o poznání pohodovější.

Držák na telefon do auta

Bezpečné používání telefonu během jízdy je klíčové. S kvalitním držákem budete mít svůj telefon vždy po ruce a přitom se budete moci soustředit na řízení. Držáky na telefon se obvykle uchycují do mřížky ventilátoru. Zatímco některé slouží pouze jako držák, jiné nabízí například také funkci nabíjení, a to včetně bezdrátového.

Držák na tablet na zadní sedadla

Cestujete s dětmi? Zabavte je během dlouhé cesty pomocí tabletu. S praktickým držákem bude tablet bezpečně upevněn na opěrce hlavy a děti si budou moci užít své oblíbené filmy nebo hry. Držák na tablet na zadním sedadle pochopitelně ocení nejen děti, ale i dospělí, kteří si třeba budou chtít cestu zkrátit sledováním Netflixu, Max či Disney+. Sáhněte spíše po univerzálním držáku, který si poradí s jakýmkoliv modelem iPadu.

Aplikace pro chytré balení

Možná si řeknete, že naše babičky se při balení na dovolenou také obešly bez aplikace. Proč si ale komplikovat život, když vám ho správná aplikace může naopak zjednodušit? Balení na dovolenou může být někdy stresující. Existuje mnoho aplikací, které vám pomohou vytvořit si dokonalý cestovní seznam. Stačí si vybrat destinaci a typ dovolené a aplikace vám navrhne, co všechno s sebou zabalit. Mezi osvědčené stálice se v tomto směru řadí například Packing List Checklist.

Dnes nejčtenější

.