Zavřít reklamu

Chytrá domácnost je trendem, který stále nabírá na obrátkách. Jde o velmi populární technologický segment, který neustále překvapuje. Pokud nemáte s těmito věcmi příliš zkušeností a chtěli byste začít, proč ne třeba se světlem? Do rukou se mi dostalo chytré světlo SMART Tuya ZULU CCT o výkonu 60 W, které je designově povedené, závěsné, má dálkové ovládání a nestojí mnoho. Pojďme se na něj podívat o něco podrobněji.

Obsah balení a technické specifikace

Velké světlo, velká krabice. V balení kromě produktu narazíte rovněž na šroubky či dálkový ovladač. Upozornit je třeba na jednu věc. Jde o světlo. Byť je dobře zabaleno v igelitu, jakmile vám krabice spadne, je zde poměrně vysoká pravděpodobnost rozbití. Při manipulaci tedy dbejte zvýšené opatrnosti. Jistě vás bude zajímat, jaký kousek technologie za své peníze dostanete. Jde o světlo černé barvy (konstrukce), kdy dominantními materiály je kov a plast. Příkon je 60W, barva světla CCT, teplota světla 3000 až 6000K, světelný tok 4800lm, CRI >80, úhel svitu 140, krytí IP20 a deklarovaná životnost je slušných 40 tisíc hodin. Rozměry jsou pak 600 x 600 x 60mm.

Aplikace

Jako u správné věci do chytré domácnosti je třeba počítat s aplikací. Pro tyto účely stáhněte aplikaci TUYA Smart z App Store. Po jednoduché registraci je třeba světlo za pomoci ovladače přepnout do párovacího módu. Světlo začne blikat a vy jej náhle uvidíte v aplikaci. V aplikaci můžete upravovat teplotu světla, a jas. Zároveň je možné světlo vypnout. Lze rovněž nastavit časovač či vytvořit profil vašeho světla (jednoduše uložíte teplotu a intenzitu světla a pro příště nemusíte nic nastavovat ručně). Aplikace jako taková je velmi přehledná a jednoduchá.

Montáž a design

Po stránce montování asi není velice co vysvětlovat. Můžete narazit na několik problémů s lanky, jejichž nastavování je poměrně otrava. Mají 1,5 m a nosnost 18 kg. Ale pokud některé neduhy překonáte, budete s výsledkem spokojeni. Světlo má obdélníkový rám, který je za mě velmi pohledný a moderně vypadající. Světlo není jednolité. Uprostřed je díra a za mě tento design produktu velmi sluší. Jedinou vadou na designu pro někoho může být, že kabel s elektrikou je docela dost viditelný. Ano, je to takto u drtivě většiny světel, nicméně lanka mohla být v nějakém tlustším pouzdře a tento kabel mohl být klidně umístěn v jednom z nich. Jde ale o detail, kterého si stejně po pár dnech přestanete všímat.

Ovládání

Pokud máte v úmyslu využívat potenciál tohoto produktu naplno, zapomeňte na to, že se uskromníte na pouhé zapnutí/vypnutí skrze vypínač. Pokud nebudete používat aplikaci, je třeba mít ovladač (2 tužkové baterky jsou součástí balení). Za pomoci ovladače (podobně jako u aplikace) můžete měnit intenzitu světla, svítivost, měnit profily navolené v aplikaci či spustit časovač. Ovladač je světle šedé barvy a do ruky padne jako ulitý. Že vysílá světlu signály stvrzuje blikání červené diody v levém horním rohu ovladače.

Resumé

Světlo jako takové se velmi špatně hodnotí, neboť bude záležet na vás, zda vám vyhovuje LED technologie. Na každý pád je velmi příjemné měnit teplotu a intenzitu světla. Design je za mě naprosto skvělý a příkon 60W spolehlivě celou místnost osvítí. Cena produktu je 1890 korun a vzhledem k deklarované životnosti jde o něco, co se rozhodně vyplatí.

Světlo SMART Tuya ZULU koupíte zde

Dnes nejčtenější

.