Zavřít reklamu

Playstation Portable (PSP) byl svého času veleoblíbenou přenosnou herní konzolí. Během let vyšlo několik modelů této konzole, které se lišily designem, hmotností i pamětí. Budeme-li vycházet z první verze, ta dostala do vínku procesor o taktu 333 MHz, 32 MB RAM, úložiště 32 MB a displej o úhlopříčce 4,3″ s rozlišením 480 x 272 pixelů. U pozdějších verzí bylo přítomno 64 MB RAM, což konzoli ve velkém pomohlo. Této konzole se prodalo 80 až 82 milionů kusů.

God of War: Chains of Olympus

God of War nebylo v té době populární pouze na PS2. TItulu se velmi vydařil i na PSP a dle některých jde vůbec o nejlepší hru, která na tuto konzoli kdy dorazila.

Grand Theft Auto

Na PSP dorazilo několik „GTÁček“. Když se podíváte na výše uvedené technické specifikace PSP, je vůbec k podivu, jak tato konzole zvládla právě GTA. Zážitek byl ale skvělý. Za mě se nejvíce povedlo Vice City Stories.

Metal Gear Solid: Peace Walker

Výtečná akční řežba s dobrým příběhem, která se i navzdory malému displeji hrála skvěle a nabídla i nadprůměrný grafický zážitek.

Wipeout Pure

Skvělá závodní série antigravitačních závodů dorazila i na PSP. A to ve velkém stylu.

Tekken: Dark Ressurection

Co by to bylo za konzoli od Sony, kdyby zde chyběl Tekken. Klasická bojová mlátička se skvěle vydařila i na tento handheld.

LittleBigPlanet

Opravdu výtečná skákačka se skvělým grafickým zpracováním. Tato hra prostě musela zabavit každého.

Burnout Legends
Tříštění plechů, jiskry a rychlá jízda. To byl Burnout na PSP. Pomineme-li Wipeout, šlo snad o nejpovedenější „klasickou“ závodní hru.

LocoRoco

Skvělá logická hra s roztomilou grafikou a zpracováním. Jednu dobu musel mít LocoRoco na PSP každý.

Stejně jako v mnoha předchozích případech i tato hra dostala svého sourozence i na PSP. Titul se hrál skvěle a parádně zabavil.

FIFA 09

Ano, FIFA byla pochopitelně i na PSP. A nutno říct, že se vůbec nejednalo o špatný herní zážitek.

Daxter

Akční malovaná adventura, která byla velmi chytlavá. Hráči často říkali, že je titul podobný Crashi.

Jeanne d’Arc

Roztomilé a malované RPG připomínající Final Fantasy? Přesně to byla Johanka z Arku na PSP.

Resistance: Retribution

V té době velmi populární střílečky ze třetí osoby dorazily i na PSP. A Resistance: Retribution byla velmi povedená.

Killzone: Liberation

Někdejší skvělá hra na stolní konzole dorazila i na PSP. A nutno říct, že to byl výborný počin. Ačkoli šlo o trošku jiný titul, než na jaký byli hráči zvyklí na PS2.

Dnes nejčtenější

.