Zavřít reklamu

Přestože mnoho androiďáků nemůže přijít jablíčkářům na jméno a naopak, pravdou je, že mezi těmito tábory neustále pendlují různí přeběhlíci, které již jeden či druhý systém omrzel natolik, že se rozhodli vydat na opačnou stranu. A jak se nyní z průzkumu analytické společnosti CIRP ukázalo, minimálně z Androidu prchá na iPhone nejvíce uživatelů za poslední roky. 

Ačkoliv je dle některých analýz poptávka po iPhonech 15 nižší než tomu bylo ve stejném čtvrtletí před rokem v případě iPhonů 14, podle průzkumu CIRP přešlo z Androidu na iOS ve 2. čtvrtletí letoška značné množství uživatelů – konkrétně 17 % všech kupců iPhonů v tomto období byli původně androiďáci. Přitom před rokem to bylo jen 10 %, před dvěma 14 %, před třemi 12 % a před čtyřmi opět 14 %. Z „opačné strany barikády“ tedy nyní na iOS přebíhá nejvíce lidí za posledních pět let. 

Je velkou otázkou, co přesně může přechod androiďáků na iPhony znamenat jak z krátkodobého, tak i dlouhodobého hlediska. Ani analytici z CIRP totiž nechtějí příliš tipovat, proč se tak nyní děje v až takto velké míře. Zaujmout mohl totiž jak iOS 18, tak mohl naopak v čemkoliv zklamat Android. Nechme se tedy překvapit, zda se Applu podaří tento trend udržet dlouhodobě. 

Dnes nejčtenější

.