Zavřít reklamu

Powerbanka po ruce se vždy hodí. Jestliže rádi cestujete či jste někde, kde se nemůžete napojit na drát, přijde každá powerbanka vhod. Pokud nejste nároční a jde vám jen o to si nějakým způsobem dobít baterku, udělá vám radost každá. Nicméně nabídka je košatá a lze si vybrat ze všech možných kapacit, technologií a podobně. Preferujete bezdrátové nabíjení? Žádný problém. Velice poctivou nabídku powerbank má ve svém portfoliu i Swissten. Pojďme se podívat na velice zajímavý kousek s MagSafe, stojánkem a kapacitou 10000 mAh.

Obsah balení

Powerbanka vám dorazí opět v malé bílé krabičce, na jejíž přední straně uvidíte design powerbanky a výčet všech nejdůležitějších technických specifikací, V balení pak naleznete pouze powerbanku a USB-C to USB-C kabel. Powerbanka je skvěle napasovaná v plastovém obalu. Nemusíte se tedy bát, že by se snad mohla poškodit. Balení lze tedy pouze pochválit. Škoda je, že přibalený kabel není delší. Za určitých okolností zkrátka potřebujete kabel delší, kdy vám přibalený (metrový) nemusí stačit. Na druhou stranu dobře, že je zde aspoň nějaký.

Technické specifikace

Úvodem se hodí zopakovat, že powerbanka má kapacitu 10000 mAh. Jde tedy v dnešní době o naprostá základ, který vám nabije iPhone třeba 3x. Rozměry jsou 107 x 71 x 20 mm a hmotnost činí příjemných 206 gramů. Zajímavá je přítomnost MagSafe plochy, která ale dá vašemu iPhonu (kvůli absenci certifikace Applu) pouhých 7,5 W. Pokud ale nikam nespěcháte, proč ne? Podporován je i standard Qi, který dokáže dodat výkon až 15 W, což se ale týká pouze telefonů s Androidem. Také se zde nachází USB-C konektor, který slouží jak pro vstup, tak pro výstup. Maximální nabíjecí výkon je přes kabel celkem 20 W. Budete-li zároveň nabíjet drátově i bezdrátově, zařízení si rozdělí maximálně 15 W, což je na tak malou powerbanku poměrně slušné.

Design

Nyní se pojďme podívat, jak tato powerbanka vypadá. Na horní straně je k vidění ploška pro MagSafe či Qi nabíjení a také logo společnosti. Na levém boku pak LED diody indikující stav baterie, tlačítko zapnutí/vypnutí a USB-C konektor. Po obvodu powerbanky také naleznete vysouvací stojánek. Díky MagSafe tak můžete iPhone pěkně uchytit a třeba sledovat nějaký film. Stojánek je z hliníku a působí opravdu příjemným a pevným dojmem. V mých očích se tento kousek po designové stránce povedl a může za to především zmíněný stojánek, který jsem ještě u žádné powerbanky neviděl a zároveň přidává oproti jiným powerbankám možnost využití navíc.

Resumé

Tato powerbanka od Swisstenu je skutečně zajímavým počinem. Pokud necestujete na příliš dlouhou dobu, je kapacita 10000 mAh naprosto dostačující. Pokud přičteme slušný výkon, MagSafe, Qi a skvělý stojánek, tak se tato powerbanka za 999 korun skutečně vyplatí.

Powerbanku koupíte zde

Dnes nejčtenější

.