Zavřít reklamu

Přestože Apple Vision Pro světem po startu svých prodejů pořádně zacloumal, jelikož jeho využitelnost zajímala snad každého fanouška technologií, prodejně se mu nedaří. Vyplývá to alespoň z dat zveřejněných analytickou společností IDC, která se dlouhodobě řadí mezi jeden z nejspolehlivějších zdrojů informací tohoto typu vůbec. 

Analytici z IDC na základě svých dat usuzují, že se od února až doposud nepodařilo Applu prodat ani 100 000 kusů jeho headsetu, přičemž v tomto čtvrtletí (tedy červenec – září) zatím zaznamenávají prodeje mezičtvrtletní propad o strmých 75 %. Uvedení headsetu na pultech v dalších zemích sice tento propad zastaví, je nicméně otázkou, na jaké úrovni. Vážní zájemci si totiž již headset zajistili z USA a tak je otázkou, jak moc se bude nyní v zahraničí prodávat – tím spíš, když už jablíčkáři ví, že visionOS 2 není vyloženě revoluční záležitostí a ani dobrého půl roku po uvedení Vision Pro na trhu neexistuje dostatek vskutku kvalitních aplikací, které by člověka vyloženě přiměly k nákupu. 

Poměrně zajímavé je pak to, že podle IDC headset Applu nezaboduje ani v příštím roce, ba naopak budou jeho prodeje buď stagnovat, nebo dokonce upadat. Solidní vzpruhou by nicméně mělo být představení levnější verze headsetu v roce 2025, která by měla zájem o AR/VR svět v podání Applu oživit. To však jen v případě, že pro něj bude k dispozici dostatek kvalitního obsahu, což si ostatně myslí i viceprezident IDC. „Úspěch Vision Pro, bez ohledu na jeho cenu, bude v konečném důsledku záviset na dostupnosti obsahu,“ řekl konkrétně. A jak vnímáte zatím Vision Pro vy? 

Dnes nejčtenější

.