Zavřít reklamu

Neustále rozsvícená místnost

Máte doma místnost, kde někdo (nebo snad všichni) neustále zapomíná zhasnout? Ať už jde o komoru, sklep nebo chodbu, chytré osvětlení s tím dokáže zatočit. Stačí do lustru či stropní svítidlo nainstalovat chytrou žárovku a směrem ke dveřím namířit pohybový senzor. Když se dveře otevřou a senzor zaznamená pohyb, odešle žárovce zprávu, že se má rozsvítit. U některých svítidel můžete nastavit i specifické parametry, týkající se délky svícení.  Stejně tak můžete nastavit opačný scénář – pokud senzor po určitou dobu nezaznamená pohyb, světlo se automaticky zhasne. Pro stejný účel můžete chytrou žárovku propojit s magnetickým dveřním senzorem. Když senzor detekuje otevření dveří (magnety se rozpojí), žárovka se rozsvítí. Jakmile se dveře zavřou (magnety se spojí), žárovka zhasne.

 

Když vstávání kazí tma

Ranní vstávání bývá samo o sobě nepříjemné, ale ještě horší je, když je venku stále tma a vy se potřebujete rozhýbat. V takovém případě nastavte chytrou žárovku nebo chytrou lampu na nočním stolku, aby se rozsvítila v určitý čas a den – ať už postupně zvyšuje intenzitu světla od minima, nebo rovnou začala svítit tlumeně. Pokud si pořídíte chytré osvětlení, kompatibilní s platformou HomeKit, máte k dispozici ještě více možností přizpůsobení, a vše navíc můžete snadno a pohodlně ovládat z nativní aplikace Domácnost na vašem iPhonu.

Ideální teplota světla pro každou denní dobu

Bílé světlo podporuje koncentraci, takže se hodí spíše na den. Naopak večer je vhodnější tlumené žluté světlo, které navozuje klidnou a relaxační atmosféru. Chytré žárovky umí obojí. Nastavit různé režimy osvětlení je základ, ale chytré osvětlení toho dokáže mnohem víc. Během dne se může intenzita a barva světla plynule měnit a přizpůsobovat se východu a západu slunce. Intenzitu a barvu světla, stejně jako dobu svícení, můžete také přizpůsobit cirkadiánnímu rytmu – uvidíte, jaký blahodárný účinek bude tato změna mít na váš spánek.

Když je vypínač na špatném místě

Máte v obýváku lampu u sedačky, ale vypínač je schovaný až za ní, takže se k němu musíte pokaždé složitě natahovat? Nebo druhý typický případ: v ložnici či dětském pokoji je vypínač hlavního světla hned u dveří a vy musíte kvůli zhasnutí vstát z vyhřáté postele. Řešení je jednoduché – chytrý vypínač. Ten propojíte s chytrou žárovkou přes aplikaci a máte vyřešeno. Namísto chytrého vypínače můžete také zhasínání a rozsvěcení světel kompletně zajišťovat v aplikaci.

Automatické rozsvícení na chodbách a schodech

Máte doma dlouhou chodbu nebo schodiště? To jsou ideální místa pro kombinaci pohybového senzoru a chytré žárovky nebo LED pásku. Jakmile vstoupíte na chodbu, senzor zaznamená pohyb a rozsvítí světlo. V aplikaci si navíc nastavíte, jak dlouho má světlo svítit, v kterou denní dobu se má zapínat, a dokonce i to, aby přes den svítilo bílým světlem a večer či v noci žlutým. Chytré osvětlení je ideální volbou do míst, kudy děti v noci chodí na toaletu nebo za vámi do ložnice. Ale i dospělí si tuto automatizaci rychle oblíbí.

Vybavení pro osvětlení vaší chytré domácnosti zakoupíte například zde.

Dnes nejčtenější

.