Zavřít reklamu

Aplikace Najít

Nastavili jste si ji už při prvním spuštění telefonu? Pokud ne, rozhodně tak udělejte před cestou. Aplikace vám ukáže přibližnou polohu telefonu, kterou pak můžete nahlásit policii. Může také přehrát zvuk, abyste váš iPhone snáze lokalizovali. V nejhorším případě můžete pomocí aplikace Najít iPhone kompletně vymazat. Samozřejmě vám to telefon nevrátí, ale alespoň budete mít jistotu, že nikdo nezíská přístup k vašemu bankovnictví, emailům a sociálním sítím.

Pořiďte si kvalitní pouzdro

Bytelné ochranné pouzdro nemusí být nutně velké a objemné, i když některá taková jsou. Důležité je, aby vyhovovalo prostředí a podmínkám vaší dovolené.

  • Voděodolné pouzdro se hodí na cesty k moři.
  • Odolné pouzdro je vhodné pro lezení po skalách, turistiku nebo jiné outdoorové aktivity, kde hrozí pády.
  • Jakékoliv pouzdro poskytne telefonu určitou ochranu. Míra odolnosti záleží na tom, kam telefon berete. Pro extra bezpečnost investujte do ochrany displeje, která ho ochrání před škrábanci a slabšími nárazy.

Dejte pozor na extrémní teploty

Extrémní horko i zima mohou ovlivnit funkčnost telefonu, například životnost baterie. V chladném počasí noste telefon v blízkosti těla, třeba ve vnitřní kapse. V teplém prostředí telefon raději klidně vypněte, kdykoliv je to možné, aby šetřil baterii a nepřehříval se. Nenechávejte telefon na místech, kde by se mohl snadno přehřát – například na dece na pláži nebo u bazénu, případně v uzamčeném autě.

Buďte opatrní na veřejných Wi-Fi sítích

Ať už jste na dovolené nebo ne, je dobré dávat pozor na to, k čemu přistupujete na veřejných Wi-Fi sítích. Rozhodně na nich neprovádějte důležité činnosti, jako je online bankovnictví nebo nakupování. Kromě toho je důležité dbát na zabezpečení samotné obrazovky. Pokud máte otevřené citlivé informace, dávejte pozor na své okolí, ať je nikdo nevidí. Některé fólie a speciální bezpečnostní skla chrání obsah obrazovky tak, že je viditelný pouze pro vás, když se na něj díváte přímo. Tím zabráníte nenechavcům v nahlížení.

Opatrnost na pláži i u bazénu

Váš iPhone sice může přežít krátké ponoření v bazénu nebo dokonce v moři, ale na pláži nebo u hotelového bazénu není voda jediným nebezpečím. Písek, horko a dokonce i zloději mohou způsobit nepříjemnosti. Pokud si s sebou telefon musíte vzít, pár jednoduchých bezpečnostních opatření vám může ušetřit spoustu starostí.

  • Systém hlídek: Ujistěte se, že vždy někdo hlídá všechny věci najednou. Díky tomu se všichni mohou střídat ve vodě a jejich věci zůstanou v relativním bezpečí.
  • Nepromokavý sáček: Uložte elektroniku do uzavíratelného plastového sáčku. Ten ji ochrání před pískem i vodou. Může dokonce pomoci schovat vaše cennosti před nenechavci, kteří by chtěli rychle něco ukrást.
  • Past na zloděje: Pokud jste zruční, můžete si vyrobit jednoduchý obal z prázdné lahve od opalovacího krému (nejdříve ji samozřejmě důkladně vypláchněte). Lahev správného tvaru bude dostatečně velká na to, aby se do ní vešel telefon, klíče a další důležité věci. Navíc je mnohem méně pravděpodobné, že někdo ukradne opalovací krém než drahý telefon.

Šikovné vybavení nejen na dovolenou za lákavé letní ceny zakoupíte například zde.

Dnes nejčtenější

.