Zavřít reklamu

Přestože se Apple každoročně snaží veškeré informace o chystaných produktech udržet pod pokličkou, ne vždy se mu to podaří. Přesně to se mu ostatně stalo i tentokrát a nutno přiznat, že uniklé informace vskutku zajímavé. Vývojář Nicolas Alvarez dlouhodobě spolupracující s portálem MacRumors totiž objevil v kódu backendu serverů Applu detaily o chystaných iPhonech 16. 

Konkrétně se díky vývojáři dozvídáme, že backend Applu je již připraven na příchod celkem pěti iPhonů, kdy čtyři by měly být iPhony 16 (Pro) a jeden pak iPhone SE 4. Konkrétně v kódu naleznete zmínky o:

  • iPhone17,1
  • iPhone17,2
  • iPhone17,3
  • iPhone17,4
  • iPhone17,5

Jelikož začíná všech pět iPhonů stejným číslem, je velmi pravděpodobné, že budou všechny modely poháněny stejným čipem, popřípadě minimálně „v základu“. Jinými slovy, zatímco základní iPhony mohou přijít s A18, iPhony 16 Pro (Max) mohou nabídnout čip A18 Pro coby nástupce loňského A17 Pro. Mimochodem, když v loňském roce přišel Apple v iPhonech se dvěma různými čipy, základní modely nesly označení iPhone15,4 a iPhone15,5, přičemž řada 15 Pro nesla označení iPhone16,1 a iPhone16,2. 

Ačkoliv toho už kód více nevyzradil, je minimálně skvělé vidět, že Apple se iPhonem SE 4 skutečně počítá. Respektive, pod jedním z kódových označení výše se suverénně nejpravděpodobnější skrývá právě iPhone SE. Zároveň je pozitivní, že budou novinky sdílet jeden čip a tedy budou jednak stejně dlouho podporované z hlediska softwaru, ale taktéž na všechny z nich velmi pravděpodobně dorazí podpora Apple Intelligence. 

Dnes nejčtenější

.