Zavřít reklamu

Zatímco u iPhonů, iPadů či třeba Maců zveřejňuje Apple poznámky k jejich updatům v poměrně podrobné verzi přímo v nastavení daných produktů, u AirPods či sluchátek Beats bohužel podobný luxus nenabízí. Ba právě naopak, valnou většinu updatů firmwaru odbývá Apple na svém  vývojářském webu obecnou frází o tom, že nové firmwary zlepšují stabilitu, výkon a naopak odstraňují chyby sluchátek. V případě dnes v noci vypuštěného firmware pro AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, Beats Fit Pro a PowerBeats Pro je tomu však jinak. 

Zatímco pro druhou generaci AirPods Pro, PowerBeats Pro a Beats Fit Pro je nyní k dispozici firmware s označením 6F8, který v nich nahrazuje 6F7, zbylé modely AirPods jsou aktualizovány na 6A326 z 6A321. V podpůrném dokumentu, který Apple v souvislosti s updatem vydal, pak informuje o tom, že všechny firmwary řeší na AirPods bezpečnostní chyby, které umožňovaly útočníkům v dosahu Bluetooth „zfalšovat podrobnosti o zařízení, ke kterému jste dříve připojili svá sluchátka, čímž mohl získat přístup k vašim sluchátkům – tedy se k nim připojit.“ Jedná se tedy o poměrně závažnou záležitost, jejíž oprava rozhodně nesnesla odklad. 

Bohužel, právě v těchto situacích, kdy se opravují u AirPods závažné bezpečnostní chyby, se naplno ukazuje, jak nesmyslný je proces jejich aktualizování jako takový. Ten totiž probíhá automaticky, takže uživatel není schopen ovlivnit to, kdy k updatu dojde. Je sice pravda, že update lze uspíšit nabitím sluchátek a jejich připojením k iPhonu, avšak ne vždy je proces aktualizace spuštěn. 

Dnes nejčtenější

.