Zavřít reklamu

Společnost OpenAI dnes oznámila, že aplikace ChatGPT je nyní konečně k dispozici pro všechny majitele počítačů Mac. Aplikace byla původně spuštěna v polovině května, avšak zpočátku byla její dostupnost omezena na předplatitele služby ChatGPT Plus.

Společnost OpenAI v této souvislosti uvádí, že cílem aplikace ChatGPT pro Mac je usnadnit uživatelům přístup k AI nástroji ChatGPT a umožnit jim klást otázky týkající se e-mailů, snímků obrazovky, webových stránek a dalšího obsahu zobrazeného na jejich Macu. Po instalaci aplikace ChatGPT mohou uživatelé stisknout kombinaci kláves Option + Mezerník a zobrazí se jim chatovací rozhraní, ve kterém mohou následně pokládat své otázky chatbotu ChatGPT.

Aplikace ChatGPT pro Mac nabízí kromě jiného také vestavěný hlasový režim pro konverzaci s ChatGPT pomocí hlasu, funkci vyhledávání pro procházení minulých konverzací a další skvělé a užitečné funkce. Díky širšímu zpřístupnění již není pro používání ChatGPT na Macu nutné žádné předplatné. OpenAI zpřístupnilo nejnovější verzi ChatGPT, GPT-4o, zdarma, avšak s omezeným počtem požadavků na odpovědi. Společnost Apple navázala v letošním roce partnerství se společností OpenAI, díky kterému bude nástroj ChatGPT integrován do operačních systémů iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia. Se souhlasem uživatele může osobní asistentka Siri od Applu předat složitější dotazy nástroji ChatGPT a následně uživateli zprostředkovat odpovědi.

ChatGPT pro Mac můžete stahovat zde. 

Dnes nejčtenější

.