Zavřít reklamu

Plnohodnotné zrcadlení iPhonu na Mac včetně ovládání – Hlavní novinkou 2. bety iOS 18 a macOS Sequoia je přidání podpory zrcadlení iPhonu na Mac včetně možnosti jej vzdáleně ovládat bez jeho odemčení a tak podobně. Tato funkce se bude spouštět skrze novou ikonu zrcadlení, přičemž kromě zrcadlení obrazovky telefonu budou k dispozici taktéž příchozí notifikace na něj a tak podobně. Bohužel, v Evropské unii si tuto vychytávku neužijeme.

macos-sequoia-iphone-mirroring

RCS přepínač – Do Nastavení Zpráv přibyl v iOS 18 Beta 2 nový přepínač pro aktivaci RCS, tedy zjednodušeně řečeno textovek na steroidech, které umožňují posílat obrázky či videa, potvrzení o přečtení, indikátory psaní, podporu Tapback a další vychytávky. Bohužel tato novinka je zatím taktéž dostupné jen v USA, přičemž se zobrazuje navíc jen těm uživatelům, jejichž operátor RCS podporuje. Zde však platí, že by mělo vše fungovat i v Evropské unii. 

ios-18-beta-2-rcs-toggle

Drobnosti pro domovskou obrazovku – Když Apple ukázal v iOS 18 vylepšený Dark Mode, který nově zahrnuje i ikony, zřej,ě jej ani ve snu nenapadlo, že se dočká vlny kritiky za to, že v 1. betě iOS 18 nepřebarví do tmavých barev při aktivaci Dark Modu i App Store. Tak se však nakonec stalo, což jej zřejmě přimělo k nápravě a v iOS 18 Beta 2 proto již upravenou ikonu App Store přináší. U jiných ikon zase změnil kontrast barev, aby vypadal jejich design lépe. 

app-store-dark-mode-icon

Další funkce pro aplikaci Hesla – Drobného upgradu se dočkala taktéž aplikace Hesla, která nyní umožňuje snáze přidávat nové položky. Konkrétně přibyla možnost „+“ pro rychlé přidání nového záznamu. Doposud přitom bylo nutné vytvářet nové záznamy přes kategorii „Vše“. 

ios-18-passwords-app

Vylepšené Ovládací centrum – Nové virtuální tlačítko pro vypnutí v ovládacím centru má při stisknutí nově výraznější haptickou odezvu. Zároveň je pro jeho aktivaci třeba jej déle podržet a nikoliv na něj jen „tapnout“, čímž Apple vylučuje případné náhodné vypnutí zařízení při aktivaci ovládacího centra. 

Dnes nejčtenější

.