Zavřít reklamu

Léto by mělo být obdobím odpočinku a zábavy, ne nekonečného zalévání zahrady, čištění bazénu a boje s horkem uvnitř domu. Přitom stačí tak málo – správně vybavená chytrá domácnost. Ať už chytrou domácnost máte vybudovanou, nebo teprve začínáte, tento článek vám poradí, jak si léto zpříjemnit pomocí několika chytrých vychytávek.

Vychutnejte si letní vánek s chytrým stropním větrákem

Představte si, že sedíte v houpačce a jemný vánek vám pofukuje do tváře. Nemusíte být v Karibiku, stačí chytrý stropní větrák, který vám i v těch nejparnějších dnech dopřeje příjemný chládek. Chytré větráky můžete ovládat na dálku a nastavit si různé rychlosti a režimy proudění vzduchu. V kombinaci s klimatizací chytrý větrák pomůže rozptýlit chladný vzduch po celé místnosti a zajistí tak rovnoměrné ochlazení a zároveň ušetří energii. V horkých letních dnech tak budou chytré ventilátory neocenitelným pomocníkem.

Chytré osvětlení nejen na léto zakoupíte například zde.

Nechte zahradu, ať se zalévá sama

Udržet trávník zelený a zdravý během horkých letních dnů není snadné. Pobíhat s hadicí v ruce nebo si hlídat, abyste včas zapnuli zavlažování, asi není vaše představa ideálního letního večera. Řešením jsou chytré závlahové systémy. Díky nim můžete ovládat závlahu na dálku přes aplikaci v telefonu, ať už jste kdekoliv. Můžete si nastavit i automatický rozvrh zálivky, nebo rozdělit zahradu na зоны podle toho, jak moc vláhy jednotlivé rostliny potřebují. Chytré systémy dokonce dokáží přizpůsobit zálivku vlhkosti půdy a ušetřit tak vodu.

Chytrý bazén? Proč ne!

Bazén je skvělý doplněk ke každému domu a léto s ním je hned veselejší. Technologie chytrých bazénů se v posledních letech stala mnohem dostupnější. Můžete začít třeba s chytrou regulací bazénové filtrace. Filtrace je základ pro čistou vodu bez bakterií a řas. Chytré filtrace se jednoduše propojí s vaší chytrou domácností a ovládat je můžete přes telefon. Filtrace tak může běžet na automatický program a vy se nemusíte o nic starat. Chytré bazény myslí i na úsporu energií a vody. Můžete například na dálku ovládat bazénové zastřešení, které zpomalí odpařování vody, udrží teplo a chrání vodu před nečistotami. S chytrým osvětlením zase můžete navodit tu správnou atmosféru na letní party. Nemáte doma bazén? Nezoufejte – ty správné aplikace vám řeknou, kde se nejlépe vykoupete.

Udržujte doma příjemný chládek s chytrými roletami

S létem přicházejí i horké dny, kdy se celý dům rozpaluje. Zapínat celý den klimatizaci není zrovna ekologické ani ekonomické řešení. Pomocí inteligentního stínění můžete svůj dům udržet příjemně chladný i bez neustále běžící klimatizace. Pokud už máte motorizované rolety, stačí je doplnit o chytré ovládání. Chytré rolety můžete ovládat na dálku a naprogramovat jejich polohu a sklon podle toho, jak se během dne pohybuje slunce. Díky tomu budete mít doma stále dostatek světla a zároveň zabráníte pronikání tepla dovnitř. Chytré rolety vám také pomůžou ochránit dům. Při náhlé letní bouřce je můžete na dálku zavřít a zabránit tak škodám.

Párty, romantika nebo bezpečnost? Chytré osvětlení

Letní večery mají své kouzlo, ať už je to grilování s přáteli na terase nebo romantický večer ve dvou. S chytrým osvětlením můžete terasu rozzářit nepřeberným množstvím barev a vytvořit tak dokonalou atmosféru. Pro romantické večery zase poslouží chytré stmívače, se kterými snadno navodíte pohádkovou náladu teplými odstíny světla a stmíváním osvětlení přímo z telefonu. Chytré osvětlení ale není jen o zábavě. Může také výrazně zvýšit bezpečnost vašeho domova. Když jste na dovolené, můžete nastavit automatické zapínání světel uvnitř i venku. Váš dům tak bude vypadat stále obydlený, i když budete usrkávat drink na pláži na druhé straně světa.

Dnes nejčtenější

.