Zavřít reklamu

Jak v betaverzi iOS 18 uzamknout aplikaci za pomoci Face ID? Už se vám někdy stalo, že jste někomu půjčili telefon, aby si mohl zahrát hru, a najednou jste zjistili, že projíždí vaše galerie fotek?

S příchodem iOS 18 už tyto starosti můžete hodit za hlavu. Nová verze operačního systému iOS totiž přináší možnost uzamknout jednotlivé aplikace pomocí Face ID. Díky tomu budete mít jistotu, že vaše citlivé informace zůstanou v bezpečí, i když někomu odemčený telefon na chvíli půjčíte.

Jak uzamknout aplikaci pomocí Face ID v iOS 18

Uzamčení aplikace pomocí Face ID je naštěstí velmi jednoduché. Stačí následovat tyto kroky:

  • Najděte aplikaci, kterou chcete uzamknout. Může to být například vaše bankovní aplikace, aplikace pro sociální sítě nebo cokoliv jiného, co chcete chránit před zvědavými pohledy.
  • Dlouze podržte ikonu aplikace na domovské obrazovce.
  • V nabídce, která se zobrazí, vyberte možnost Vyžadovat Face ID.
  • V následném vyskakovacím okně klepněte na tlačítko Vyžadovat Face ID pro potvrzení.

To je vše! Od této chvíle nebude možné danou aplikaci otevřít bez předchozího ověření pomocí Face ID. Ať už tedy někomu půjčíte svůj telefon s odemčenou obrazovkou, nebo ho necháte chvilku bez dozoru, vaše citlivé aplikace zůstanou v bezpečí.

Uzamčení aplikací pomocí Face ID je skvělou novinkou v iOS 18, která vám pomůže chránit vaše soukromí a zabezpečit vaše data. Díky této funkci už se nemusíte bát půjčit někomu telefon a mít strach, že se podívá do aplikací, které by neměl. Ať už jde o bankovní aplikace, zprávy nebo cokoliv jiného, nyní máte kontrolu nad tím, kdo k nim může přistupovat.

Dnes nejčtenější

.