Zavřít reklamu

Větší velikost

Podle několika zdrojů se iPhone 16 Pro Max dočká zvětšení, což z něj pravděpodobně udělá vůbec největší iPhone od Applu. Zařízení by mělo mít úhlopříčku 6,9” (oproti loňským 6,7”) a bude pravděpodobně vyšší i širší než jeho předchůdce, iPhone 15 Pro Max. Tloušťka by měla zůstat stejná, ale hmotnost mírně vzroste kvůli větším rozměrům. Pokud se tyto zvěsti potvrdí, půjde o první zvětšení velikosti iPhonů od dob řady iPhone 12. Zároveň to však bude další nepříjemností pro uživatele, kteří preferují menší telefony.

Větší displej – tenčí rámečky

Je logické předpokládat, že větší zařízení bude mít i větší displej. Apple se ale nespoléhá jen na fyzické zvětšení v zájmu toho, aby byl zážitek ze sledování ještě pohlcující. U modelů iPhone 16 Pro se prý chystá technologie BRS (Border Reduction Structure), která umožňuje kompaktnější a efektivnější rozmístění obvodů pod displejem, což vede k ještě tenčím rámečkům. Minulý rok Apple zmenšil rámečky u modelů iPhone 15 Pro pomocí technologie LIPO (low-injection pressure over-molding), díky které se podařilo zmenšit šířku rámečku displeje na 1,5 mm (oproti zhruba 2,2 mm u iPhonů 14).

Lepší fotoaparát – dva 48MP objektivy

iPhone 16 Pro Max by měl být vybaven výrazně lepším hlavním fotoaparátem, který bude o 12 % větší. Očekává se snímač Sony IMX903 s rozlišením 48 megapixelů a vrstvenou konstrukcí pro lepší výkon, 14bitový převodník A/D (analogově-digitální) pro vysoce kvalitní převod obrazových dat a digitální řízení zisku (DCG) pro lepší dynamický rozsah a kontrolu šumu. Říká se také, že bude mít ultraširokoúhlý fotoaparát s rozlišením 48 megapixelů, což je nárůst oproti 12megapixelovému objektivu u iPhonu 15 Pro Max.

Delší výdrž – větší kapacita baterie

Podle analytika Ming-Chi Kua použije Apple baterie s vyšší hustotou energie, což by mělo znamenat delší výdrž na jedno nabití, možná dokonce i při zachování stejné velikosti baterie jako u stávajících modelů. První zvěsti také naznačovaly, že oba modely iPhone 16 Pro budou využívat technologii vrstvených baterií, což může vést k vyšší kapacitě a delší životnosti. Další spekulace dokonce hovoří o tom, že letošní iPhone 16 Pro Max se bude moci pochlubit ještě delší výdrží baterie, konkrétně přes 30 hodin (oproti 29 hodinám u iPhonu 15 Pro Max).

Více prostoru – vyšší úložiště

Podle jedné spekulace z Koreje budou mít chystané modely iPhone 16 Pro maximální kapacitu úložiště až 2 TB, čímž se vyrovnají iPadu Pro. Tento krok je prý důsledkem nedávno proslýchlého přechodu Applu na na paměť NAND flash s vyšší hustotou Quad-Level Cell (QLC) u vyšších modelů s vyšší kapacitou úložiště. Použití paměti QLC NAND by mohlo společnosti Apple umožnit vměstnat více úložného prostoru do menšího prostoru a je levnější než paměť Triple-Level Cell (TLC) NAND, kterou používají současné iPhony.

Dnes nejčtenější

.