Zavřít reklamu

Uspořádejte si připomínky do složek

S rostoucím počtem připomínek se může jejich organizace stát náročnou. Pomocí složek si můžete připomínky roztřídit do kategorií a usnadnit si tak jejich nalezení. Stačí podržet prst na připomínce a přetáhnout ji na jinou připomínku, čímž vytvoříte novou složku. Své složky pak můžete pojmenovat a uspořádat ještě přehledněji.

Využívejte šablony pro opakující se úkoly

Máte v Připomínkách úkoly, které se opakují každý den, týden nebo měsíc? Vytvořte si pro ně šablonu, abyste je nemuseli pokaždé zadávat ručně. Stačí si vytvořit novou připomínku s požadovaným obsahem a nastavením, poté klepněte na ikonu tří teček vpravo nahoře a vyberte Uložit jako šablonu. Šabloně pak můžete dát název a při vytváření nové připomínky ji jednoduše vybrat ze seznamu šablon.

Sledujte vyřízené připomínky

S příchodem iOS 16 se v Připomínkách objevil nový seznam s názvem Vyřízeno. V něm najdete všechny připomínky, které jste již dříve označili jako dokončené. Tento seznam vám pomůže sledovat váš pokrok a ujistit se, že jste na nic nezapomněli. Seznam Vyřízeno najdete na hlavní obrazovce Připomínek v horní části vedle dalších seznamů.

Dodržováním těchto tipů si z Připomínek na iPhonu uděláte efektivní nástroj pro organizaci a zvládání úkolů. Nebojte se experimentovat s různými funkcemi a objevovat ty, které vám nejlépe vyhovují.

Formátujte text pro lepší přehlednost

Při psaní připomínek nemusíte být omezeni pouze na základní text. Můžete je formátovat tučně, kurzívou nebo podtrženě. To vám pomůže zvýraznit důležité informace a usnadnit orientaci v rozsáhlejších připomínkách. Formátování textu funguje i při vkládání textu z jiných aplikací.

Propojte Připomínky s jinými aplikacemi

Připomínky se výborně integrují s řadou aplikací třetích stran. Pokud chcete vytvořit připomínku z obsahu jiné aplikace, stačí v dané aplikaci označit požadovaný obsah a klepnout na Sdílet. Z nabídky vyberte Připomínky a vytvořte novou připomínku s daným obsahem. Můžete tak do Připomínek snadno přidat emaily, zprávy, úkoly z kalendáře nebo poznámky.

Dnes nejčtenější

.