Zavřít reklamu

Pozadu na dnešní WWDC nemohly zůstat ani iPady. Podle několika dřívějších spekulací se měla letošní WWDC točit převážně kolem iOS a nových AI funkcí. Přišel ale Apple s nějakým překvapením i u iPadOS 18, či jde snad pouze o jednoduchou evoluci? Pojďme se na nový operační systém pro jablečné tablety podívat.

Novinky iPadOS 18

Z úvodu bylo jasné, že se iPad bude trošku „opičit“ po iOS 18 a dorazí s možností barevně upravovat ikonky a přizpůsobování plochy. Rovněž se dočkáme novinek v aplikaci Fotky a redesignu. Nezapomnělo se ani na Apple Pencil, neboť aplikace budou s jablečným perem spolupracovat opět o něco lépe. K dispozici bude nová plovoucí lišta pro lepší zobrazení obsahu, která bude přizpůsobitelná a fungovat napříč aplikacemi. Těšit se můžeme na ještě hladší a responzivnější animace při přepínání mezi aplikacemi. SharePlay umožní při sdílení obrazovky kreslení na displej nebo vzdálené ovládání jiného iPadu či iPhonu, například když někomu budete dávat instrukce ohledně ovládání a používání.

Aplikace Kalkulačka a Math Notes

Ne, nejde o apríl. Na iPad dorazí aplikace kalkulačka, a to hned s podporou Apple Pencil. Nepůjde ovšem o obyčejnou kalkulačku a Apple přišel s něčím čemu říká Math Notes, což bude fungovat právě s Apple Pencil. V tomto případě se počítá s ručním psaním rovnic/příkladů apod. Napíšete-li rovnítko, zobrazí se výsledek. A to napsaný tak, jak jste dosud psali vy. Jsou zde rovněž podporovány proměnné, které vám umožňují řešit algebraické rovnice. Lze je změnit a vidět změny výsledků v reálném čase. Je možné dokonce vytvořit graf.

Smart Script

Jakmile budete něco psát za pomoci Apple Pencil do Poznámek, váš rukopis bude automaticky upravován tak, aby byl uhlazenější a čitelnější. Nemusíte se tedy zdržovat snahou o čitelné psaní. Jakmile budete chtít něco vložit, nově vložený text se přizpůsobí vašemu rukopisu. Chcete něco smazat? Postačí daný text přeškrtnout.

 

Dnes nejčtenější

.