Zavřít reklamu

Přijde vám současná podoba aplikace Nastavení na iPhonech, iPadech a Macích nepřehledná? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Apple totiž chystá její přepracování a jak se zdá, to bude relativně zásadní. Respektive, ne, že by nás čekalo vyloženě zemětřesení, ale málo být změn nemá. 

Přepracovaná aplikace Nastavení dorazí konkrétně v iOS 18, iPadOS 18 a macOS 15 s tím, že hlavní myšlenkou Applu při přestavbě měla být reorganizace některých stávajících možností ve snaze učinit je dostupnější a tedy uživatelsky snáze vyhledatelné. Z toho důvodu se měl Apple zaměřit i na blíže nespecifikované „pročištění“, kdy zřejmě například některá nastavení nebude ukrývat tak hluboko v systému a tak podobně. 

Zlepšit se má ale třeba i vyhledávání jednotlivých možnosti nastavení přes nativní vyhledávací systém v iOS a macOS, přičemž právě vyhledávání měl být podle Applu jedním z kamenů úrazu předešlých verzí. To si ostatně můžete vyzkoušet i vy sami hledáním různých výrazů, které i když napíšete 1:1 tak, jak se v Nastavení jmenují, vyhledávání je nenajde. Jedná se například o „Optimalizace nabíjení“, kterou vám iPhone 15 Pro nenajde, přestože tato funkce v nastavení ukryta je. Snad se tedy dočkáme zlepšení, která coby uživatelé skutečně pocítíme vyšším komfortem. 

Dnes nejčtenější

.