Zavřít reklamu

Není nijak neobvyklé, že uživatelé, kteří si plánují koupit nové Apple zařízení – ať už pro práci, studium nebo zábavu – mají často pocit, že musí volit mezi MacBookem a iPadem. Podle šéfa marketingu iPadů a Maců v Applu, Toma Bogera, se ale v tomto případě vlastně vůbec nejedná o nějakou volbu typu „buď – anebo“. V nedávném rozhovoru pro Wall Street Journal Boger mimo jiné uvedl, že tyto produkty nevnímá jako soupeře, ale spíš jako parťáky. Právě to je přitom poměrně zajímavé. Ještě donedávna totiž používal Apple coby marketingové heslo „Váš další počítač nebude počítač“, čímž chtěl naznačit, že iPad dokáže MacBook v klidu nahradit.

Proč si Boger myslí, že se Macy a iPady navzájem doplňují? Protože silné stránky každého z těchto zařízení spočívají zkrátka v něčem jiném. iPad je podle Toma Bogera díky své dotykové obrazovce skvělý na cesty, kreslení nebo rychlé brouzdání po internetu s pomocí rychlého 5G (což MacBook zatím nemá). Naopak Mac zase kraluje v oblasti výkonu, nabízí několik portů (a možnost rozšíření jejich počtu za pomoci rozbočovače) pro připojení různých zařízení, lepší software pro náročnější práci a zvládne i více oken naráz. Navíc vydrží na baterii déle a spolupracuje s externími monitory.

Boger sice neřekl, že se Apple nikdy nerozhodne pro dotykový Mac, ale spíš naznačil, že obě platformy mají své místo a doplňují se. A zákazníci? Ti podle něj často vlastní oba a využívají funkce Kontinuity k propojení práce mezi nimi. Pokud tedy nejste omezeni svými finančními možnostmi, Apple vás ujišťuje, že MacBook a iPad nejsou konkurenti, ale parťáci, a určitě si můžete pořídit obojí.

Dnes nejčtenější

.