Zavřít reklamu

Hromadné propouštění související s nedávným odpískáním vývoje Apple Car je tu. Kalifornský gigant totiž podal příslušným úřadům oznámení toho, že se chystá za 60 dnů propustit více než 600 zaměstnanců, kteří u něj v současnosti pracují na plný úvazek. Důvod sice v oznámení neuvedl, vzhledem k nedávno uniklým informacím je více než jasné, že se jedná právě o zaměstnance věnující se projektu Apple Car. Určitou útěchou může být nicméně fakt, že o propuštění z řad Applu tito zaměstnanci velmi pravděpodobně sami stáli. 

Poté, co se v předešlých měsících ukázalo, že Apple definitivně končí s vývojem vlastního samořiditelného auta, více než 2000 lidí, kteří se na projektu podíleli, měli podle dostupných informací dostat na výběr. Buď se mohli připojit k jiným projektům, které má Apple rozpracované, nebo mohli společnost opustit, ať už z důvodu, že jim nové projekty Applu nedávaly smysl, nevěřili si na práci na nich či zkrátka jen chtěli změnit práci. A jak můžeme nyní vidět, více než dvě třetiny lidí pracujících dříve na Apple Car se rozhodly v Applu pokračovat. 

Prakticky okamžitě po úniku informací o odpískání Apple Car se začaly technologickým světem šířit informace o tom, že o zaměstnance Applu, kteří na vývoji pracovali, bude mezi technologickými společnostmi a automobilkami obrovský zájem pro jejich zkušenosti. Skoro by se tak až chtělo říci, že „jen“ 600 odpadlíků je v tomto směru pro Apple solidní výhrou. Na poli elektromobility sice minimálně v nejbližší budoucnosti působit nebude, i tak by se mu však zcela určitě nelíbilo, kdyby jeho vize nakonec dokázaly zrealizovat konkurenční společnosti. 

Dnes nejčtenější

.