Zavřít reklamu

Každý iPhone má přímo na svém těle ukrytý takzvaný kód modelu, ze kterého lze vyčíst, o jaký konkrétní model se jedná a také pro jakou zemi je určený. Kód se nachází jak přímo v telefonu, tak i na jeho těle a to konkrétně u všech iPhonů od modelu iPhone 8 a novějších. Abyste kód našli, stačí otevřít šuplík pro SIM kartu. Na šuplíku najdete takzvané IMEI číslo, které nás však nyní nezajímá. Když se zadíváte do dírky pro SIM kartu (nikoli na vytažený šuplík), uvidíte zde takzvané model number, tedy číslo modelu, ze kterého lze vyčíst o jaký model iPHone se jedná a pro jakou zemi je určený.

V případě, že byste měli z nějakého důvodu telefon bez slotu na SIM kartu, tedy dovezený ze zahraničí, protože u nás se tyto modely neprodávají, je možné číslo modelu zjistit v USB-C portu vašeho telefonu a to směrem k zadní části přístroje. Pokud je telefon plně funkční a máte k němu přístup, pak číslo modelu najdete také v Nastavení – Obecné – Číslo modelu, na které když zmáčknete, tak se změní na číslo ve tvaru například A3102, které určuje model a zemi vašeho telefonu.

Abyste zjistili, jaký model máte a z které země pochází, stačí přejít na následující stránku Applu. Zde si již jen najdete číslo, které jste našli na vašem telefonu. Pokud máte telefon koupený v ČR/SR, pak budete mít model telefonu, u kterého najdete hlášku – Other countries and regions, tedy ostatní země a regiony. Označení modelu a odpovídající země jsou rozděleny kvůli vysílačům GSM signálu.

Dnes nejčtenější

.