Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších funkcí Apple Vision Pro je možnost používat zařízení jako virtuální displej pro Mac, takže se stačí podívat na počítač a obrazovka se zobrazí jako obří okno na náhlavní soupravě. Možná vás překvapí, že headset Vision Pro dokáže spolupracovat nejen s nejnovějšími Macy s čipy Apple Silicon, ale také s těmi, které jsou osazené procesory od Intelu. Má to ale jeden háček.

Jak podrobně uvádí společnost Apple v dokumentu podpory, funkce virtuálního displeje Vision Pro pro počítače Mac není určena výhradně pro počítače Apple Mac s křemíkovým procesorem – ve skutečnosti funguje i s počítači Mac s procesorem Intel. Applet
však upozorňuje, že výkon pochopitelně nebude stejný. Ve spojení s počítačem Apple Silicon Mac zobrazuje Vision Pro virtuální displej v rozlišení až 4K. Společnost Apple ujišťuje své uživatele, že Vision Pro dokáže pracovat i ve spojení s Macem s čipem od Intelu, v takévm případě bude ale rozlišení omezeno maximálně na 3K.

Uživatelé mohou i v případě Intel Maců stále měnit velikost okna, ale nebude vypadat tak ostře jako Virtual Display spuštěný na počítači Apple Silicon Mac. Abyste mohli Mac Virtual Display s Vision Pro používat, musí být samozřejmě na počítači nainstalován systém macOS 14 Sonoma nebo novější. Vision Pro i Mac musí být přihlášeny ke stejnému Apple ID. Zařízení také musí být v těsné blízkosti a musí mít zapnuté Wi-Fi a Bluetooth.

Při používání zařízení Vision Pro jako virtuálního displeje Macu může klávesnice a trackpad počítače také komunikovat s aplikacemi VisionOS. Neexistuje však žádný způsob, jak vytvořit dva nebo více virtuálních displejů, což znamená, že budete omezeni na používání systému macOS na jednom virtuálním monitoru. Takové omezení se týká jak Maců s čipy Apple Silicon, tak i modelů s procesory Intel.

Dnes nejčtenější

.