Zavřít reklamu

Deaktivace aktualizací na pozadí

Vliv na spotřebu dat na vašem iPhonu mohou mít mimo jiné i aktualizace na pozadí, které u některých aplikací nejsou nezbytně nutné. Pro deaktivaci aktualizací na pozadí spusťe na iPhonu Nastavení -> Obecné -> Aktualizace na pozadí a deaktivujte aktualizace u vybraných aplikací.

Deaktivace mobilních dat

Některé aplikace ke svému fungování potřebují mobilní data – může se jednat například o navigační aplikace. Pokud ale chcete šetřit data, můžete přístup některých aplikací k nim zcela deaktivovat. Příslušné nastavení provedete v Nastavení -> Mobilní data, kde zamíříte zcela dolů k seznamu aplikací a u vybraných položek deaktivujete přístup k datům.

Režim malého objemu dat

Dalším způsobem, jak snížit spotřebu mobilních dat na iPhonu, je aktivace takzvaného režimu malého objemu dat. Po této aktivaci iPhone sníží spotřebu dat na minimum hned několika způsoby. Režim malého objemu dat můžete aktivovat v Nastavení -> Mobilní data -> Volby dat.

Deaktivace Asistenta Wi-Fi

Asistent Wi-Fi je speciální funkce na iPhonu, která dokáže v případě nestabilní nebo slabé sítě automaticky přepnout z Wi-Fi na mobilní data. Uživatelé ale často o tomto přepnutí neví. Pokud chcete Asistenta Wi-Fi deaktivovat, spusťte na iPhonu Nastavení -> Mobilní data, zamiřte zcela dolů a asistenta deaktivujte.

Offline mapy

Dalším způsobem, jak zejména v terénu šetřit mobilní data, je stažení offline map. Tuto možnost již nabízí i nativní Apple Maps. Spusťte Apple Maps a klepněte na ikonku vašeho profilu. Klepněte na Offline mapy -> Stáhnout novou mapu, vyberte požadovanou oblast a mapu stáhněte do vašeho zařízení.

Dnes nejčtenější

.