Zavřít reklamu

Deaktivace notifikací

V klidovém režimu se ve výchozím nastavení příchozí oznámení zobrazují na celou obrazovku. Pokud tedy například dostanete zprávu iMessage, zobrazí se jméno osoby a ikona Zprávy, abyste věděli, že máte zprávu. Pokud chcete z důvodu ochrany soukromí deaktivovat notifikace v Klidovém režimu, spusťte na iPhonu Nastavení -> Klidový režim, a zde zkrátka jen deaktivujte položku Zobrazovat oznámení.

Přizpůsobení widgetů

V Klidovém režimu si můžete na displeji vašeho iPhonu nechat zobrazovat nejrůznější widgety. Jak si je přizpůsobit? Přizpůsobení widgetů v Klidovém režimu se nijak zvlášť neliší od přizpůsobování na ploše – stačí tedy aktivovat Klidový režim, dlouze stisknout sadu widgetů, počkat, až se odemkne váš iPhone a poté zahájit přizpůsobení.

Změna zobrazení hodin

V Klidovém režimu můžete přizpůsobit nejen widgety, ale také styl zobrazení hodin. Postup probíhá opět podobně – stačí uvést iPhonu do Klidového režimu a poté dlouze stisknout hodiny na displeji. Klepněte na bílé tlačítko v pravém dolním rohu, přizpůsobte vzhled hodin a po dokončení klepněte na Hotovo v pravém horním rohu. Pro změnu stylu stačí přejet po zobrazení hodin nahoru nebo dolů.

Deaktivace červeného zbarvení

V rámci Klidového režimu máte k dispozici spoustu možností přizpůsobení. Pokud iPhone nabíjíte v noci, Klidový režim se přizpůsobí slabému světlu a nasadí červený tón, ale existuje způsob, jak tomu zabránit. Spusťte na iPhonu Nastavení -> Klidový režim. V sekci Displej následně stačí už jen deaktivovat položku Noční režim.

Režim nízké spotřeby

Jak jsme již zmínil, Klidový režim se na iPhonu aktivuje ve chvíli, kdy je iPhone zamčený, připojený k nabíječce a v horizontální poloze. Na iPhonech s Always-On displejem je za těchto podmínek Klidový režim viditelný neustále, u ostatních modelů je po čase potřeba obrazovku probudit klepnutím. Mějte také na paměti, že se vám Klidový režim neaktivuje v případě aktivovaného režimu nízké spotřeby baterie.

Dnes nejčtenější

.