Zavřít reklamu

Spekulace ohledně příchodu iPhonů bez slotu na fyzickou SIM se nenaplnily ani s představením nových generací – tedy iPhonů 15 a 15 Pro. Přestože jsou tyto modely stejně jako tomu bylo loni v USA prodávány pouze s eSIM, ve zbytku světa je slot na fyzickou SIM i nadále k dispozici. A to i přesto, že se podpora eSIM mezi operátory strmě rozšiřuje. 

V předešlých měsících prosakovaly zvěsti o tom, že se Apple chystá iPhony 15 (Pro) bez slotu na fyzickou SIM prodávat kromě USA i v řadě evropských zemí v čele s Francií. Nakonec se tak však poměrně překvapivě nestalo a tyto modely tedy zůstávají i nadále exkluzivní jen pro americký trh. Totéž v bledě modrém pak lze říci i o iPhonech prodávaných v Číně s tím rozdílem, že zde nejsou k dispozici eSIM čipy, ale naopak sloty pro dvě fyzické SIM. 

Právě nekonzistentnost v otázce eSIM/fyzické SIM ve výsledku Applu poměrně výrazně svazuje ruce, jelikož mu znemožňuje využít prostor slotu pro SIM pro jiné komponenty. Kdyby tak totiž učinil, ve výsledku by iPhony bez fyzické SIM zvýhodnil oproti ostatním modelům, což si vzhledem k tomu, že jejich prodej ve valné většině světa neumožňuje, nemůže dovolit. V tomto směru tedy nezbývá nic jiného než čekat, než se mu podaří plně přejít na eSIM v celém světě, čímž se mu v tělech budoucích iPhonů odemknou nové prostory pro inovace. A ty by mohly být vskutku zajímavé – tím spíš, když se v takto malém zařízení hraje doslova o každý milimetr.

Dnes nejčtenější

.