Zavřít reklamu

Nejnovější informace svědčí o tom, že společnost Apple v současné chvíli pracuje na vývoji svých nových čipů – konkrétně by se mělo jednat o modely A19 a M5. Důkazy o tom, že se na zmíněných komponentách pracuje, se objevily přímo v oficiálním kódu společnosti Apple.

O objevení zmíněných důkazů v kódu mezi prvními informovala leakerka, která na sociální síti X (dříve Twitter) vystupuje pod přezdívkou @orangera1n. V souvisejícím příspěvku uvedla, že „to vypadá, že Apple začal pracovat na čipech A19 aMP Pro/Ultra/Max“. Součástí příspěvku byl také seznam ID řady čipů, mezi nimiž se kromě jiného nacházely také položky s označením 0x6033/0x6034.

Tatsu Signing Server (TSS) společnosti Apple ověřuje soubory firmwaru vydáváním jedinečných certifikátů zvaných APTickets, které obsahují specifické údaje, bez záznamů třetích stran. Ve snaze identifikovat nevydané čipy ApChipID byly na TSS zadány požadavky na všechny možné identifikátory. Ty, které nevrátily neplatný identifikátor, zřejmě ukazují na neuvolněný čip.

Seznam dosud nevydaných čipů z dílny společnosti Apple je tedy očividně poměrně rozsáhlý. Označení 0x8130 by se mělo vztahovat k čipu A19, zatímco 0x6050 k čipu M5 Pro, 0x6051 k M5 Max a 0x6052 k M5 Ultra. Vzhledem k tomu, že má Apple ve zvyku každou novou generaci svých iPhonů osazovat čipy nové řady, by si čip A19 měl odehrát svou premiéru v roce 2025 u iPhonu 17 Pro. V souvislosti s letošními modely iPhonů – respektive konkrétně v souvislosti s iPhonem 15 Pro – se hovoří o implementaci čipu A17 Bionic, který by měl podle všeho být vyroben za pomoci 3nm procesu.

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.