Zavřít reklamu

Předčítání obsahu

V rámci Zpřístupnění na iPhonu si můžete aktivovat například funkci předčítání obsahu. Ta vám umožní označit libovolný obsah na vašem iPhonu a nechat si jej hlasitě přečíst. Pro aktivaci Předčítání obsahu spusťte na IPhonu Nastavení -> Zpřístupnění a v sekci Zrak klepněte na Předčítání obsahu. Zde aktivujte položku Přečíst výběr. V případě potřeby pak postačí jen označit libovolný text, případně na něj klepnout, a v menu nad textem zvolit Číst.

Přizpůsobení postranního tlačítka

Jednoduchým stiskem postranního tlačítka iPhonu svůj smartphone jednoduše zamknete. V případě dlouhého stisku máte ale na výběr, zda se spustí hlasová asistentka Siri, hlasové ovládání, nebo zda se nestane nic. Pro přizpůsobení akcí postranního tlačítka spusťte na iPhonu Nastavení -> Zpřístupnění, v sekci Dotyk klepněte na Postranní tlačítko a vyberte požadovanou akci.

Vibrace

Stejně jako u funkce probuzení zvednutím na iPhonu můžete zařízení nakonfigurovat tak, aby se rozsvítil displej, kdykoli na něj klepnete. Funkce Vibrace udržuje iPhone ve vibračním režimu, i když je obrazovka vypnutá. Můžete tak alespoň dostávat nouzová upozornění, i když je aktivně nepoužíváte. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Zpřístupnění. V sekci Dotyk klepněte na Dotyk, a aktivujte položky Klepnutí pro probuzeníVibrace.

Rozpoznání zvuku

Rozpoznávání zvuku umožňuje iPhonu upozornit vás prostřednictvím výstrah na událost nebo na nenadálou událost. Může se jednat o vypuknutí požáru nebo jinou mimořádnou událost, ale třeba také o štěkot psa. Pro aktivaci Rozpoznání zvuku spusťte na iPhonu Nastavení -> Zpřístupnění, zamiřte do sekce Sluch a klepněte na Rozpoznání zvuku. Aktivujte funkci a poté vyberte zvuky, na které chcete být upozornění.

Ovládání externí klávesnicí

Váš iPhone můžete díky Zpřístupnění v případě potřeby ovládat také z externí klávesnice. Spusťte Nastavení -> Zpřístupnění, a zamiřte do sekce Mobilita a motorika. Klepněte na Klávesnice a v sekci Hardwarové klávesnice klepněte na Plný přístup z klávesnice. Nakonec stačí jen aktivovat příslušnou funkci.

Dnes nejčtenější

.