Zavřít reklamu

V technologickém světě se čas od času setkáváme s frázemi typu „technologie potřebná pro daný produkt ještě nebyla vyvinuta“ a tak podobně, kvůli čemuž nemůže z logiky věci ani daný produkt vzniknout. Nedávno představený Vision Pro však ukazuje, že háček nemusí být jen vývoj technologií potřebných pro daný produkt, ale taktéž následná hromadná výroba. Právě s tou má mít totiž Apple podle zdrojů z dodavatelského řetězce portálu Financial Times natolik velké problémy, že musel výrazným způsobem snížit odhadované dodávky headsetu na příští rok. 

Ještě nedávno měl Apple počítat s tím, že se mu v příštím roce podaří vyrobit a prodat přes milion kusů Vision Pro. Jeho dodavatel, kterým je čínská firma Luxshare, má však již nyní při testovací výrobě extrémní problémy, které se navíc zdají být natolik závažné a hlavně jen velmi stěží řešitelné, že měly přivést Apple k výrazné úpravě odhadu dodávek. Namísto milionu kusů Vision Pro má tedy příští rok být vyrobeno „jen“ 400 000 kusů, přičemž některé zdroje tvrdí, že i tento počet je velmi optimistický odhad, který se nakonec vůbec nemusí přiblížit realitě. Zdá se tedy, že technologie budoucnosti, jak sám Apple Vision Pro prezentoval, bude dostupná ještě podstatně hůř, než se zprvu zdálo, což by mohl být pro rozmach produktu velmi bolestivý zádrhel. Vše ale v tomto směru samozřejmě ukáže až čas. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.