Zavřít reklamu

Apple již letos na podzim představí své nové iPhony řady 15. Uživatelů, kteří si každý rok pořizují nový model iPhonu, je minimum. Určitě se ale najde dost lidí, kteří vlastní některý ze starších modelů, a momentálně se rozhodují, zda si v září připlatí za zbrusu nový iPhone, nebo si pořídí některý z jeho předchůdců. Kterých pět důvodů by vás mohlo přesvědčit ke koupi nového iPhonu 15?

Není pochyb o tom, že iPhone 14 Pro (Max), který je v současné chvíli nejnovějším modelem iPhonu na trhu, je velmi kvalitním smartphonem. Pokud pro vás ale finance nejsou problém a rozhodujete se, zda pořídit loňský nebo letošní model, možná vás o výhodnosti koupě nejnovějšího iPhonu přesvědčí následující řádky.

Cena

Apple je známý tím, že ceny svých iPhonů udržuje od okamžiku jejich uvedení na trh až do dne, kdy je přestane vyrábět nebo je nahradí. Takže i když se cyklus iPhonu blíží ke konci, zákazníci musí až na výjimky stále platit víceméně stejnou plnou cenu. Za přibližně stejnou cenu, jakou dnes zaplatíte za model iPhone 14, si tedy můžete na podzim pořídit novou generaci iPhonu. Pokud na nový iPhone vyloženě nespěcháte, můžete si těch pět dalších měsíců klidně počkat.

Dynamic Island u všech modelů

S uvedením řady iPhone 14 se Apple poprvé zbavil kontroverzního výřezu ve prospěch zcela nového prvku s názvem Dynamic Island. Podle očekávání je tento nový výřez v displeji v současné době exkluzivní pro varianty Pro. Pokud si tedy neplánujete pořídit některý z modelů iPhone 14 Pro, budete se muset spokojit s výřezem. Podle dostupných informací by ale Dynamic Island měly nabídnout všechny letošní modely včetně základního. Pokud vás láká právě tento prvek, máte o důvod víc počkat si na září.

USB-C port

Značná část lidí neupgraduje své iPhony každý rok. Koneckonců, tato zařízení mohou vydržet roky, zejména díky nasazení společnosti Apple v oblasti aktualizací softwaru. Pokud tedy máte tendenci upgradovat jednou za několik let, může pro vás právě letos být důvodem k upgradu možné zavedení USB-C konektoru. To by mimo jiné mohlo znamenat větší pohodlnost při nabíjení. USB-C port používá i spousta dalších zařízení, která nejsou od Applu, takže s sebou nemusíte nosit spoustu různých kabelů a adaptérů.

Nový vzhled

Pokud si plánujete koupit iPhone 14 Pro, pak je tento telefon určen právě pro vás. Apple obvykle představuje změnu designu hlavního šasi zhruba jednou za tři roky. Od iPhonu 12 Pro vypadají iPhony Pro v podstatě totožně a mají charakteristický exteriér z nerezové oceli s ostrými hranami. Pokud načasování zůstane konzistentní, mohly by iPhony 15 Pro a Pro Max konečně přinést nějaké pozoruhodné změny, co se designu týče. Podle spolehlivých úniků by tyto prémiové telefony mohly mít více zakřivené hrany, díky čemuž by se pohodlněji držely. Kromě toho by mohly mít tenčí rámečky displeje, což by uvolnilo cestu většímu prostoru pro obrazovku. V neposlední řadě se spekuluje také o tom, že by Apple mohl nerezovou ocel nahradit titanem.

Revoluční fotoaparát iPhonu 15 Pro Max

Pokud je pro vás při výběru iPhonu důležitá kvalita fotoaparátu a jeho schopnosti, možná vás zaujme to, že by iPhone 15 Pro Max měl podle dosavadních spekulací být opatřen periskopickým objektivem zadního fotoaparátu. Spekuluje se o šestinásobném optickém zoomu a dalších lákavých vlastnostech.

Dnes nejčtenější

.