Zavřít reklamu

Úprava kontrastu

Pokud se potýkáte s pocitem, že je displej vašeho iPhonu hůře čitelný, může vám pomoci zvýšení kontrastu. Spusťte na iPhonu Nastavení -> Zpřístupnění, zvolte Displej a velikost textu a aktivujte položku Vyšší kontrast.

Automatický jas
Pokud máte na vašem iPhonu nastaven příliš vysoký jas, může být práce s telefonem například za zhoršených světelných podmínek nepříjemná. V případě, že se vám nechce jas pokaždé regulovat ručně v Ovládacím centru, spusťte na iPhonu Nastavení -> Zpřístupnění -> Displej a velikost textu, a aktivujte funkci Automatický jas.

Větší zobrazení
Když jste svůj iPhone nastavovali poprvé, dal vám systém na výběr, zda dáváte přednost standardnímu nebo zvětšenému zobrazení. Zvolili jste standardní a nyní byste to rádi změnili? Zamiřte na iPhonu do Nastavení -> Zobrazení a jas -> Nastavení displeje, a vyberte variantu Větší text.

Snížení průhlednosti
Obzvlášť pokud máte problémy se zrakem, může být pro vás průhlednost prvků v operačním systému iOS nepohodlná, protože ztěžuje orientaci v systému. Na iPhonu ale naštěstí můžete průhlednost snadno a rychle snížit. Stačí spustit Nastavení -> Zpřístupnění -> Displej a velikost textu, a zde aktivovat položku Snížit průhlednost.

Doba zhasnutí displeje
Na iPhonu si můžete přizpůsobit také to, po jak dlouhé době dojde k automatickému zhasnutí jeho displeje, respektive uzamčení obrazovky. Pokud si chcete na vašem iPhonu přizpůsobit časový limit pro zhasnutí displeje, spusťte Nastavení -> Zobrazení a jas -> Uzamčení, a vyberte požadovaný limit.

Dnes nejčtenější

.